חכמולוגי
השף הצעיר

המטבחון- מתכונים לחיסול חמץ

  

 

מתכונים מהירים לערב פסח

 

  

גם אצלכם לפני פסח כולם מסתובבים ומחפשים אוכל?

אז הנה כמה רעיונות לארוחה מהירה וטעימה, בלי יותר מדי בלגן!

ואם אפשר גם לגמור באותה הזדמנות את החמץ, הרי זה משובח...

 

פסטה עם טונה ותירס

 

המצרכים:

• חצי חבילה פסטה

• קופסת טונה מסוננת

• חצי קופסה של גרגרי תירס

• מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות

• בין כף לשתי כפות מיונז (תלוי כמה אתם רוצים להשמין…)

• מלח ופלפל שחור

 

אופן ההכנה:

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.

• מסננים ושופכים לקערה.

• מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ו... בתאבון!

 

 

עוף יצירתי בפרורי לחם ותבלינים

 

הנה מתכון שיחסל לאמא את שאריות הפירורית והתבלינים,

אם זה מה שהיא רוצה... (:

 

המצרכים:

• עוף שלם או כרעיים

• חצי כוס שמן (רצוי שמן זית)

• כוס פירורי לחם

• כל מיני תבלינים שאמא מנסה להתפטר מהם: פפריקה, אבקת שום, פלפל שחור, כורכום, חוואיג', אבקת קארי וכו'.

רק אל תגזימו לגמרי עם הכמויות, כן?

רבע כפית פלפל שחור זה די והותר , פפריקה אפשר כף, וכל השאר כפית או פחות.

• חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

• מירחו את שמן הזית על העוף

• ערבבו את התבלינים עם פירורי הלחם

• שיפכו את פירורי הלחם על העוף, ופזרו אותם באופן אחיד.

• טפטפו עוד קצת שמן זית על הפירורים.

• הכניסו לתנור לבערך שעה. אפשר גם לקלף תפוחי אדמה ובטטות, ולהוסיף לתבנית. גם הם יוצאים מעולים עם ציפוי פירורים פריך!

 

התגובות שלכם

  • תמר כהן
    ג' ניסן תשע"ה
    מגניב...
    • ישי כהן
      י"ב ניסן תשע"ט
      זה את
  • ישראל פרידמן
    ג' ניסן תשע"ה
    לאן אמורים לשלוח את המתכונים והתמונות
    • אילה - עורכת תוכן
      י"א ניסן תשע"ט
      שלום ישראל. המשימה שהיתה בסוף הכתבה היתה משימה ישנה ולא פעילה, ולכן הורדנו אותה. סליחה
  • עדי
    ט"ז ניסן תשע"ט
    מתכון מאתגר ומסובך
  • מוריה
    ט"ז ניסן תשע"ט
    טעים מאוד
  • הדס
    י"ז ניסן תשע"ט
    יפה מאוד
  • אורי
    ט' סיון תשפ"ב
    ואו אצלנו לא אוכלים לפני פסח
  • לימינהו
    ט' ניסן תשע"ט
    מושלם אין על ערוץ מאיר
  • יהודית גולדשטיין
    ט' ניסן תשע"ט
    לאיילה עורכת התוכן- לאיפה אני אמורה לשלוח את התשובה?? בתודה מראש- יהודית
    • עינת עג'מי
      י"א ניסן תשע"ט
      זה בלי שאלה
    • אילה - עורכת תוכן
      י"א ניסן תשע"ט
      שלום יהודית. המשימה שהיתה בסוף הכתבה היתה משימה ישנה ולא פעילה, ולכן הורדנו אותה. סליחה
  • חסוי
    ט' ניסן תשע"ט
    לא כל כך אהבתי את המתכון
  • שמואל בורוכוב
    י' ניסן תשע"ט
    כולם לדעת זה מושלם
  • ינאי דהן
    כ"ט אדר תש"פ
    לרחלי ברון התשובה של מדוע היין בי זה עבדים היינו
  • רחלי הירשוביץ
    י' ניסן תש"פ
    וואו טעים
  • רחלי ברון
    י"ט ניסן תשע"ט
    במשחק אלוף הפרשה באחת המילים זה היה נכון ואז זה נמחק ושאני עשיתי את זה שוב זה לא נתן וזאת המילה מעביר האבן ומה זה מדוע היין בי זה קשה
    • רחלי
      כ"ג ניסן תשע"ט
      כן נכון צודקת
  • ריקי
    י"ט ניסן תשע"ט
    יפה
  • מיכל רוז מאשדוד
    ד' ניסן תשע"ה
    אנו האשכנזים אוכלים מרק עננים זה בעצם מרק בלי ירקות והעננים זה תפוחי אדמה טחונים ואפשר להוסיף תבלינים לפי הטעם
  • תהילה נחמן
    ד' ניסן תשע"ה
    יפה!, מעולה!, מושלם...!