המטבחון- מי לא שמע על פוייקה?
פוייקה
תגידו, מה אוכלים אצלכם במדורה? תפוחי אדמה צלויים? מרשמלו? לכבוד ל'ג בעומר, רציתי לספר לכם על כלי בישול מיוחד שמשתמשים בו במדורה - הפויקה.
• פויקה הוא סיר מתכת עגול וגדול, בעל שלוש רגליים, שמעמידים אותו מעל גחלים. הוא עשוי ברזל יצוק, מה שמאפשר לחום להתפשט בו בצורה אחידה, ולבשל את התבשיל לתפארת!
• מוצאו של הפויקה מהולנד, ומשם הוא הגיע לדרום אפריקה עם ההולנדים שהיגרו לשם. פויקה פרושו סיר באפריקנס, שהיא שפת הדיבור בדרום אפריקה.
• כיום הפויקה נפוץ ברחבי העולם בעיקר בקרב מטיילים. אתם אוהבים לאכול את ארוחת הערב שלכם מסביב למדורה ולא במטבח הממוזג? נסו להשיג פויקה.
• יש כל מיני גדלים של פויקה, והמידה נקבעת לפי מספר העופות השלמים שאפשר להכניס פנימה. מספר 14 הוא הגדול ביותר, והוא באמת גדול! כמעט כמו סיר של קניבלים…
• יש הרבה מתוכנים לבישול בפויקה, אבל מביני דבר אומרים שאפשר פשוט לזרוק לתוך הסיר כל מה שמתחשק לכם - בשר, קטניות, ירקות, נוזלים (מים או יין או מה שתרצו…), תבלינים - ולחכות. בישול בפויקה דורש סבלנות, אז שירו בינתיים הרבה שירי ל'ג בעומר, שחקו משחקים, ואחרי שעתיים שלוש, תוכלו לאכול.
בתאבון!
התגובות שלכם
דוד זדה
ט"ז חשון תשפ"אבנו של מלך העולם
י"ב ניסן תש"פמוריה
י"ח אייר תשפ"גבניה
י"ד אייר תשע"הצופיה
י"ד אייר תשע"האמונה חיה שחור
י"ח אלול תשע"חחסויה
ט"ז אייר תשפ"א