חכמולוגי
השף הצעיר

החרוב - נעים להכיר!

  

החרוב- נעים להכיר!

     

 

חרובים ול'ג בעומר - מה הקשר?

ברור: זה מה שרבי שמעון בר יוחאי ובנו אכלו במערה.

 

אז הנה כמה עובדות מעניינות על חרובים:

 

• שמו של החרוב נובע מהצורה שלו - צורת חרב.

• גרעיני החרוב הם בעלי אותו משקל כמעט במדויק. לכן בימי קדם
השתמשו בהם כמידת משקל לזהב ואבנים יקרות. שמעתם על המונח 'קראט' בנוגע לזהב? הוא מגיע מהמונח 'carob', שזה חרוב באנגלית.  

• עץ החרובים נותן פירות משך 200 שנה!

• אבקת חרובים משמשת להכנת תחליפים                                                                            

מזינים לממתקים. שוקולד חרובים טעמתם? ומה עם ממרח חרובים במקום ממרח שוקולד?                                                                       Jbaum

• בחרובים יש הרבה סידן, ויטמינים ומינרלים, ובניגוד לשוקולד, אין בהם קפאין.

 

 

והנה מתכון לעוגיות חרובים בריאות במיוחד:

  

המצרכים

 

- 1/3 כוס שמן

- 1/3 כוס דבש 

- ביצה

- כפית תמצית וניל

- ¼ 1 כוסות קמח מלא

- כפית אבקת אפייה

- ½ 2 כפות אבקת חרובים

- 2/3 כוס אגוזים קצוצים.                       

 

אופן ההכנה

 

- בקערה אחת מערבבים את החומרים הלחים           צילום- אוסוולדו גאגו

(שמן, דבש, ביצה ותמצית וניל).       

- בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים.              

- מאחדים את תוכן שתי הקערות, ובעזרת כפית מניחים על תבנית משומנת היטב.

- מכניסים ל-15 דקות לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

  

 

 בתאבון

  

 

New layer...
       Jbaum

התגובות שלכם