חכמולוגי
השף הצעיר

המטבחון- סלט ירושלמי

  

סלט ירושלמי

    

   

האם יש דבר כזה 'אוכל ירושלמי'? כנראה שכן!

 

'מעורב ירושלמי' הוא תבשיל העשוי מחלקים פנימיים של העוף.

'קוגל ירושלמי' הוא מאפה קצת מתוק וקצת חריף שעשוי מאטריות.

ארטישוק ירושלמי הוא ירק שאין לו שום קשר לארטישוק, וגם לא לירושלים... השם האמיתי שלו הוא 'חמנית הפקעות'. באיטלקית, חמנית נקראת 'ג'רסול', שזה דומה למילה ג'רוזלם (ירושלים בלועזית), וכנראה שמכאן נובעת הטעות.

 

ומסתבר שיש גם סלט ירושלמי. רוצים מתכון? בבקשה!

 

המצרכים

 

- עגבניה

- מלפפון

- בצל סגול

- צרור פטרוזיליה קצוצה

- מעט מלח

- שמן זית

- מיץ לימון

- כוס גרגרי חומוס מבושלים

- כוס טחינה מוכנה.

- מעט תבלין סומק (אם אתם רוצים)

- ביצה קשה פרוסה

 

אופן ההכנה

 

- קוצצים דק את הירקות, ומערבבים.

- מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח.

- מפזרים מעל הסלט את גרגרי החומוס.

- שופכים מעל הכל את הטחינה.

- בצד הצלחת מניחים את הביצה הפרוסה.

- מתבלים בסומק ואוכלים עם לחם טרי או בייגלה.

 

 

בתאבון!

 

  

 

התגובות שלכם