חכמולוגי
השף הצעיר

המטבחון- פירות בפירורים

 

 

פירות בפירורים

 

 

איזה כיף זה פירות קיץ! מתוקים, עסיסיים ועושים שמח בלב.

אפרסקים וענבים, משמשים ונקטרינות, אבטיח ומלון - ממש ממתקים

בריאים שהקב'ה נתן לנו כדי לעבור את העונה החמה והארוכה בכיף.

 

אם נמאס לכם לאכול את הפירות טריים, 

הנה רעיון למנה אחרונה מעולה וקלה להכנה:

 

 

חומרים לפירורים:

 

- כוס וחצי קמח

  (כדאי קמח מלא)

- חצי כוס סוכר

- 100 גר' חמאה או מרגרינה

  חתוך לקוביות קטנות

 

 

חומרים לפירות:

 

- 6-7 פירות חתוכים לפרוסות או לקוביות:

   אגסים, תפוחים, אפרסקים, ענבים, שזיפים… מה שיש במקרר.

- כף מיץ לימון

- שתי כפות סוכר

- כפית קינמון

 

 

אופן ההכנה:

 

- מערבבים את כל חומרי הפירורים עד שנוצרים פירורים.

- מניחים את הפירות החתוכים בתבנית אפייה ומפזרים עליהם את הלימון,

   הסוכר והקינמון.

- מפזרים את הפירורים מעל הפירות, ומכניסים לתנור ל-40 דקות,

   או עד שהפירורים מזהיבים והפירות מתחילים להוציא מיץ.

- הכי שווה להגיש חם עם כדור גלידת וניל. 

 

 

 

בתאבון!

 

התגובות שלכם