חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

 

 

העולם מלא ארצות, ולכל ארץ מאכלים מיוחדים. אז בואו איתנו לסיור טעים מסביב לעולם!

 

והפעם - הנהג שלנו חבר'מן, הוא ייקח אותנו ל...תימן!

 

 

» איפה היא? ביבשת אסיה, בחצי האי ערב. בדיוק מתחת לערב הסעודית.

 

» גדולה או קטנה? בינונית, קצת יותר מ-500,000 קמ'ר, שזה פי 25 ממדינה ישראל.

  

» צפופה? ממש לא. רק 50 איש גרים בקילומטר מרובע, לעומת 300 אצלנו.

 

» עשירה? ממש, ממש לא! התימני הממוצע מרוויח עשירית מהישראלי הממוצע, למרות שיש בתימן הרבה אוצרות טבע.

 

» מזג אוויר? חם! חלק גדול משטחה של תימן הוא מדבר. ותיזהרו מסופות חול.

 

» עיר הבירה? צנעא. שמעתם על משפחת צנעני? כנראה שאבותיהם באים מהאזור.

 

» קהילה יהודית? כיום יש מעט מאוד יהודים בתימן, אך בעבר היא היתה משמעותית מאוד! גלות תימן נחשבת אחת הגלויות הקדומות ביותר, שהתחילה עוד בימי חורבן הבית הראשון.

 

» מאכלים - מלאווח, ג'חנון, סחוג, לחוח, זלאביא, חילבה,סלוף, קובנה ועוד. הרבה בצק והרבה חריף!

   

 

 

מתכון - פיצת מלאווח

 

תסלחו לנו שערבבנו במתכון קצת איטליה, נכון? מסובך קצת להכין מלאווח לבד, אבל אם תקנו חבילה מוכנה, תוכלו להכין פיצה מיוחדת וטעימה.

 

1. קחו עלה מלאווח אחד מוכן - אין צורך להפשיר - ומרחו עליו רסק עגבניות או קטשופ.

2. פזרו מעל גבינה מגוררת, הוסיפו תוספות כרצונכם

 והופ, לתנור! אחרי עשרים דקות, תהיה לכם יופי של ארוחת ערב.

 

 

 

 

 

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • בתאל ניר
    כ"ג חשון תשע"ו
    איזה קטע אנחנו תימנים
  • וולף
    כ"ג חשון תשע"ו
    יאמי יאמי איזה טעים
  • לילך סרי
    כ"ו חשון תשע"ו
    אחותי לפעמים הייתה מכינה לה את זה אבל לא ידעתי שזה נחשב למאכל תימני!