חכמולוגי
השף הצעיר

יין ושוקולד

 

 

 

יין ושוקולד 

       

 

השבוע הסוכן X מבקר במפעל ליין, ולכבוד הביקור שלו, הנה מתכון טעים במיוחד לממתק מפנק שמכיל מעט יין. לא יותר מדי, אנחנו לא רוצים שתשתכרו, נכון…?

 

 

מה צריך?

 

- גביעי נייר קטנים (מנג'טים)

 

- שתי חבילות מרציפן (לא מצופה)

 

- חצי כוס צימוקים

 

- כוס יין מתוק

 

- חבילת שוקולד מריר

 

- כף שמן

 

- לקישוט - חצאי שקדים מולבנים

 

  

  

  

איך מכינים?

 

 

1. מניחים את הצימוקים בתוך כוס היין להשרייה למשך חצי שעה.

 בינתיים, פורסים את גלילי המרציפן לעיגולים בעובי של כחצי סנטימטר.

 

2. בעזרת ההורים מוזגים מים רותחים לתוך סיר גדול. מניחים את השוקולד והשמן בתוך סיר קטן, ומניחים את הסיר הקטן בתוך הסיר הגדול. היזהרו שלא ייכנסו מים לסיר הקטן! מערבבים את השוקולד והשמן עד שהם נמסים. (אפשר גם להמיס את השוקולד משך מספר דקות במיקרוגל)

  

 

כעת מרכיבים את הממתק:

 

1. בתוך גביע נייר מניחים פרוסת מרציפן.

2. מניחים מעליו צימוק מושרה.

3. לוקחים עם כף מעט שוקולד מומס, ומכסים את הצימוק.

4. מניחים חצי שקד מולבן על השוקולד.

5. כשיש לכם מגש מלא בממתקים, כסו אותם והכניסו אותם למקרר עד שהשוקולד יתקשה. תטעמו אחד לראות אם הוא יצא טעים...

 

ועכשיו, לפני שאתם מחסלים את המגש, תכבדו מהר את ההורים והאחים! או שתחביאו אותם בקופסה אטומה במקפיא עד שבת. 

 

  
בתאבון!

 

  

 

התגובות שלכם

  • יהודה המלמלך!!
    כ"ד טבת תשע"ו
    אחלן בחלן מתכון!(:
  • נטע בן פזי
    כ"ד טבת תשע"ו
    נשמע מגרה
  • אוריה גאולה
    כ"ט טבת תשע"ו
    מגניב