חכמולוגי
השף הצעיר

עוגיות פסח

 

 

 

 עוגיות פסח

 

 

  

 

רוצים מתכון ממש, ממש טעים לעוגיות של פסח? אפילו אם אתם לא אוכלים שרויה, תוכלו ליהנות מהעוגיות המעולות אלה…

  

 

מה צריך?

 

 

 

75 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות

 

 

- 2 חלבונים

 

 

- קורט מלח

 

 

- 1 כוס סוכר

 

 

- 125 גרם (1/4 1 כוסות) שקדים טחונים

 

 

  

  

איך מכינים?

 

 

1. מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.

 

 

2. מגררים את השוקולד בעזרת מגררת.

 

 

3. מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף יציב ורך ומוסיפים בהדרגה את הסוכר לחלבונים תוך כדי הקצפה.

 

 

4. מערבבים בעדינות את השקדים הטחונים לתוך החלבונים. מוסיפים את השוקולד המגורר ומקפלים לתוך החלבונים.

 

 

5. מניחים כפות מהעיסה על התבנית, עם מרווחים ביניהם (כי העוגיות מתפשטות), ומשטחים מעט.

 

 

6. אופים כל תבנית במשך 10 דקות – לקבלת עוגיות רכות, או 20 דקות – לקבלת עוגיות פריכות. היזהרו, הן ממכרות!

 

 

 

 

חג שמח ובתאבון! 

 

 

  

 

התגובות שלכם

  • השף
    י"ח ניסן תשע"ו
    היה טעים מאוד
  • חחח
    י"ט ניסן תשע"ו
    נשמע מגניב
  • יעלה
    כ' ניסן תשע"ו
    מעולה!!!!!!!!!!!
  • דיני
    כ"ג ניסן תשע"ו
    מממ... טעים