חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

    

 

ליכטנשטיין

  כמעט תמיד אנחנו מספרים כאן על מדינות שגדולות מישראל שלנו פי כמה וכמה. אבל ידעתם שיש כמה מדינות פיצפוניות ממש, שישראל יכולה להרגיש ענקית לידן? ליכטנשטיין היא מדינה כזאת.

 

 

 

 

» איפה היא? בעמק הריין, בין שווייץ לאוסטריה.

 

 

» גודל? קטנטונת! 160 קמ'ר בלבד. רק לשם השוואה, השטח של ישראל הוא קצת מעל 20 אלף קמ'ר.

 

 

» שפה? גרמנית. והמטבע הוא שוויצרי.

 

 

» נסיכים ונסיכות - ליכטשטיין היא נסיכות, כלומר המושל שלה הוא נסיך ממשפחת מלוכה. הוא גר בטירת נסיכים אמיתית בין הרי האלפים, ותיירים מעידים שאפשר לפגוש ברחוב בני אצולה על ימין ועל שמאל.

 

 

» כלכלה - ליכטנשטיין היא מדינה עשירה ומפותחת מאוד ביחס לגודלה! למרות שאין לה כמעט אוצרות טבע (איפה ישימו אוצרות טבע בשטח הקטן הזה?!) היא התעשרה בזכות חוקי מיסים ובנקאות מקלים, שמשכו הרבה חברות גדולות לנהל בה את עסקיהן. כשליש משלושים ושבע אלף התושבים הם מהגרים ממדינות האזור.

 

 

» אירוע מיוחד? נגני הגוגה הם נגנים שמתחפשים בשלל תחפושות של מפלצות, ומנגנים ניגונים רועשים ומוזרים כדי לגרש רוחות רעות. משונה!

 

 

» אוכל? בשר, ירקות, והרבה מאוד דברי חלב  - מהחלב של הפרות שרועות בהרי האלפים. הנה דוגמה קטנה:

 

  

 

 

 

 

קזה קנופלה

פסטה ביתית מיוחדת עם גבינה

 

שימו לב - המתכון כולל בישול וטיגון, ודורש עזרה של מבוגר!   

 

  

מצרכים  

   

 

2 כוסות קמח

 

 

- 2 כפיות מלח

 

 

- 5 ביצים

 

 

- כוס עד כוס וחצי מים

 

 

- חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

 

 

- בצל קצוץ ומטוגן

 

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

  

 

1. נפו את הקמח לקערה, והוסיפו את המלח. בקערה אחרת, טרפו את הביצים יחד עם כוס מים.

 

2. ערבבו את הקמח עם תערובת הביצים עד שתקבלו בצק רך. אם הבצק קשיח מדי, הוסיפו לו מעט מים.

 

3. הרתיחו סיר עם מים וכף מלח. כשהמים רותחים, קחו תרוָד (הכלי עם החורים שמוציאים בעזרתו דברים מהמחבת…), והחזיקו אותו מעל הסיר.

 

4. כעת, קחו כף מהעיסה, שימו בתרווד, ולחצו, כך שהבצק יידחס דרך החורים ויפול כמו טיפות בצקיות לתוך המים הרותחים. הבצק קשיח מדי כדי לעבור בחורים?הוסיפו לו מעט מים עד שיתרכך.  

 

5. הכניסו כך את כל הבצק לסיר, וחכו כדקה או שתיים ש'טיפות' הבצק יתבשלו. כשהן צפות למעלה, סימן שהן כבר מבושלות.

 

6. מסננים את חתיכות הבצק בעזרת מסננת, ומעבירים לקערה. מערבבים עם הגבינה המגוררת, ומוסיפים למעלה מעט בצל מטוגן.  

 

  

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • נועה אוחנונה
    י"ז תמוז תשע"ח
    ואוו!! איזה רעיון מקורי!!
  • משי
    כ"ו תשרי תשפ"א
    לא הכנתי אבל נשמע מהמם!!!