חכמולוגי
השף הצעיר

לביבות תפוחי אדמה

 

לביבות תפוחי אדמה מדהימות 

 

חנוכה בפתח, חג האור, הניסים ו...הלביבות! לא תאמינו כמה הלביבות האלה קלות להכנה, בריאות, ובעיקר טעימות! הן מורכבות רק מתפוחי אדמה ובצל, בלי ביצים ובלי קמח, אבל אף אחד לא ישים לב.

אמנם כל הרעיון של לביבות בחנוכה הוא לאכול מאכלים מטוגנים בשמן, והלביבות שלנו אפויות בתנור, אבל אפשר להסתפק בזה שהבצל בתוכן מטוגן…

 

המצרכים (ל-15 לביבות)

 

5 תפוחי אדמה

בצל שלם, קצוץ ומטוגן

כפית מלח

 

אופן ההכנה

 

מבשלים תפוח אדמה אחד במים, או במיקרוגל, ומועכים אותו לפירה.

מגרדים את ארבעת תפוחי האדמה האחרים לתוך קערת הפירה.

מוסיפים את הבצל המטוגן ואת כפית המלח, ומערבבים היטב.

מכינים מהעיסה לביבות, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן.

אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך כחצי שעה, עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים בזהירות מהתנור, והופכים את הלביבות לצד השני. ממשיכים לאפות עוד כרבע שעה.

 

זהו, הלביבות שלכם מוכנות!

תנו לאורחים שבאו להדלקת נרות, ותיהנו מהמחמאות!

 

בתיאבון!

(מתכון מהאתר של ניקי ב)

התגובות שלכם

  • -----------------
    כ"ח כסלו תשע"ז
    אני אוהב את זה מאודדד זה הדבר הכי טעים בעולם(:
    • רחל
      ג' טבת תשע"ז
      ממש טעם ימייייייייייייייייייייייי
  • מעיין נוילנדר
    ג' טבת תשע"ז
    טעים ביותר