חכמולוגי
השף הצעיר

חומוס אמיתי

 

חומוס אמיתי!!!

 

אוהבים חומוס?אז היום יש לנו בשבילכם מתכון לממרח חומוס אמתי ממש, שמכינים אותו מגרגרים. אין בו טיפת חומר משמר, והוא מאוד, מאוד טעים! הוא גם לא קשה להכנה, רק דורש קצת עבודה והרבה סבלנות, כי הגרגרים צריכים לשרות יממה בתוך מים. אולי תצטרכו גם קצת עזרה מההורים או האחים הגדולים בשלב הבישול והשימוש בבלנדר.

 

המצרכים

 

- שתי כוסות גרגרי חומוס יבשים

- מים

- סודה לשתיה או אבקת אפייה

- ¾ כוס טחינה גולמית

- שתי שיני שום

- חצי כוס מיץ לימון טרי

- חתיכת גזר

- כפית מלח

 

אופן ההכנה

 

בוררים את גרגרי החומוס כדי לראות שכולם שלמים ובלי תולעים. תבדקו איך עושים את זה אצלכם בבית.

 

שמים את הגרגרים בקערה גדולה, מכסים עם מים, ומוסיפים כפית סודה לשתייה או אבקת אפייה.

 

משרים את גרגרי החומוס למשך 24 שעות. כל שמונה שעות מחליפים את המים, ומוסיפים שוב אבקת אפייה או סודה לשתייה.

 

מסננים את המים מהגרגרים, ושמים אותם בסיר עם כפית סודה, חתיכת גזר, ושתי שיני השום.

 

מרתיחים, ומבשלים כשעה על אש קטנה מאוד ללא מכסה, עד שהגרגרים רכים. קליפות הגרגרים ייפרדו מהגרגרים ויצופו למעלה. כשתוכן הסיר מתקרר, קחו את הזמן, והוציאו את הקליפות מהמים.

מעבירים למעבד מזון או בלנדר את גרגרי החומוס עם השום המבושל (בלי הגזר), ועם חצי כוס ממי הבישול.

מוסיפים את הטחינה הגולמית, מיץ הלימון וכפית המלח, וטוחנים הכל יחד. יצא לכם סמיך מדי? הוסיפו מעט מים.

 

זהו, החומוס האמיתי שלכם מוכן! קחו פיתות, ותתחילו לנגב!

 

הכנתם את החומוס? שתפו אותנו איך יצא!

 

התגובות שלכם

  • שבות שובי
    כ"ח שבט תשע"ז
    יצא טעים מאוד תודה על כל המתכונים
    • ליפסקר
      ו' אדר תשע"ט
      יצא פצצה
    • אנונימי
      ז' שבט תשע"ט
      איפה את גרה?
  • רעות כץ
    כ"ח שבט תשע"ז
    כל הבית שלי טרף את זה
  • חסוי
    כ"ט תשרי תשע"ח
    איך בא לי את זה!!!
  • זהר אורבינו
    א' אדר תשע"ז
    ניראה טוב
  • סוד 2864
    כ' אלול תש"פ
    למה גזר
  • משהו
    ט"ו טבת תשפ"א
    חומוס זה המאכל שאני הכי אוהב!!!
  • אני מושלמת:)
    ג' תמוז תשפ"א
    וואי אני חולה על חומוס אני הולכת לנסות (בלי נדר:):)
  • יגאל
    כ"ז ניסן תשפ"א
    תודה רבה על המתכון