חכמולוגי
השף הצעיר

עוגיות פפיון

 

עוגיות פפיון למשלוחי מנות

 

מתכוננים לחג? אם אתם רוצים לתת משלוח מנות ביתי ומושקע, כדאי לכם לשים בו כמה מהעוגיות החמודות האלה.

העדשים עושים אותן צבעוניות ועליזות, ומתאימות בדיוק לפורים שמח!

 

המתכון הבסיסי לקוח מהאתר של ניקי ב, שם תוכלו למצוא המון מתכונים קלים וטעימים.

 

המצרכים:

 

- 200  ג` חמאה או מרגרינה

- 1/2 כוס סוכר חום

- 3/4 כוס סוכר לבן

- ביצה

- כפית ברנדי (לא מוכרחים)

- 2 כוסות קמח

- חצי כוס שוקולית

- כוס קוקוס

- כפית סודה לשתיה

- אבקת אפיה

- חצי כפית מלח

- כוס שוקולד צ`יפס לבנים

- סוכריות עדשים

 

אופן ההכנה:

 

מקציפים יחד את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה ואת הברנדי.

בקערה נפרדת מערבבים יחד את החומרים היבשים: קמח, שוקולית, קוקוס, סודה לשתיה, אבקת אפייה ומלח.

 

מערבבים את החומרים היבשים עם תערובת החמאה.

 

מוסיפים את השוקולד צ'יפס, ומערבבים.

 

מכינים צורות של פפיון, ומניחים אותן על תבנית אפייה משומנת. לתוך כל פפיון, דוחפים מספר עדשים צבעוניים לקישוט.

 

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כרבע שעה. העוגיות אמורות לצאת רכות.

 

מוציאים ומקררים. זהו, העוגיות שלכם מוכנות! אתם מוזמנים להכניס אותן למשלוחי המנות וליהנות מהמראה. ואם השתמשתם בחמאה, אל תשכחו לציין שהן חלביות…

 

בתאבון!

 

 

הכנתם את עוגיות הפפיון? יצא טעים? שלחו לנו תמונות וחוויות!  

התגובות שלכם

  • נועם איפרגן
    י"א אדר תשע"ז
    נשמע טעים
  • אפרת וקס
    י"ב אדר תשע"ז
    זה יצא פשוט משהו טעים
  • שמוליק דודסון
    י"ג אדר תשע"ז
    היה טעים
  • אוריה חורש
    י"ד אדר תשע"ז
    טעים!!!!!!!!!!!!!!!!יותר מידי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
  • אפרים,מימון
    כ"ו אדר תשע"ז
    איך זה יוצא טעים
  • טליה אוחיון
    ב' ניסן תשע"ז
    מאוד טעים
  • שירה האלופה
    א' אב תשע"ז
    בא לי!