מה דעתכם שלכבוד יום ירושלים, נכין מתכון ירושלמי אמיתי? קבלו את …הבייגלה הירושלמי!
מצרכים לבצק:
- 1/2 קילו קמח
- 1/2 1 כוסות חלב חמים
- 1/2 שקית שמרית או כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1/2 כף מלח
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום
- זעתר
- מלח גס
אופן ההכנה:
מכניסים את חומרי הבצק לתוך קערה, מערבבים ולשים. אפשר להשתמש במיקסר, וללוש בעזרתו, ואפשר גם ביד. כשנוצר בצק אחיד, גמיש וחלק, מכסים את הבצק במגבת נייר או בניילון נצמד למשך חצי שעה.
מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים אותו לכדורים. בעזרת הידיים יוצרים חור בכדור, ומושכים אותו בזהירות ובאיטיות לצורה של בייגלה מאורך.
מניחים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת, ומתפיחים למשך חצי שעה נוספת.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים בנדיבות את הציפוי האהוב עליכם - שומשום, זעתר, או מלח גס. אפשר גם את שלושתם יחד! אופים כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהבייגלה מזהיב. בתיאבון!
התגובות שלכם
רחלי אסרף
ח' כסלו תשע"חתהילה מו.
כ"ג תמוז תשע"חאבישג
ב' כסלו תשפ"אמושי
י' כסלו תשע"זעדי סופר
י"ז תמוז תשע"זחסוי
כ"ט תמוז תשע"חאמיתי
ח' טבת תשפ"אאני
כ"ה אייר תשפ"אעדי
ט"ו אלול תשפ"אהודיה בוצקו
י"ט כסלו תשע"זהודיה
ה' תשרי תשע"חאיילת השחר :)
י"ז טבת תשע"טאין לי שם
ג' שבט תשע"טחיעכג
י"ח אייר תשפ"אשמואל לוי
ד' כסלו תש"פ