חכמולוגי
השף הצעיר

השף הצעיר !

 

פינת השף הצעיר !

 

לפרטים לחצו כאן

 

 

 

 

סופגניות- דונטס !

 

ממליצה- אילה נחמני 

 

 
 
חומרים:
  
- 4 וחצי כוסות קמח
 
- חצי כפית מלח
 
- 2 שליש כוס סוכר
 
- 20 גרם שמרי שמרית
 
- חצי כוס חלב פושר
 
- 3 ביצים
 
- 100 גרם חמאה רכה
 
- שמן לטיגון עמוק
 
- אבקת סוכר לזרייה
 
 
הכנה:
 
1. שמים בקערה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים,
 
מוסיפים את החלב, הביצים והחמאה, ולשים כ- 10 דקות.
 
מכסים במגבת, ומשהים במקום חמים כשעה וחצי,
 
עד שהבצק מכפיל את נפחו. מתקבל בצק רך מעט.
 
 
2. לשים את הבצק שנית, מכסים במגבת, ומתפיחים במקום
 
חמים כ- 3 שעות.
 
לשים שוב את הבצק, ומעבירים למשטח מקומח.
 
מרדדים בעזרת מערוך מקומח לעלה בעובי של 2 ס'מ.
 
 
3. בעזרת חותכן, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס'מ.
 
ממרכזו של כל עיגול מוציאים עיגול בצק נוסף בקוטר של 3 ס'מ,
 
ומניחים את טבעות הבצק על מגש מקומח למשך חצי שעה.
 
 
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדונטס עד
 
שהן מזהיבות. זורים מעל אבקת סוכר, ומגישים.
 
 
 
 
                                 
                          בתאבון!!
 

 

 

 

רוצים לשלוח מתכונים?
 
רוצים להיות חלק מספר המתכונים של ערוץ מאיר לילדים?
 
בא לכם להשתתף בתחרות המתכונים של חנוכה ?
 
 
שימו לב לחוקים:
 
 
- על המתכונים להיות מקוריים שלכם או של משפחתכם!
 
- חובה לצרף תמונה שלכם עושים את המתכון
 
   ותמונה נוספת של המתכון עשוי...
 
 

 

המייל לשליחת מתכונים הוא-

 

Kids@meirkids.co.il

 

 

התגובות שלכם

  • הודיה פולק
    ה' חשון תשע"ה
    ממממ טעים מעולה
  • טליוש המלכה!
    י' אדר ב תשע"ט
    מתכון שווה! אבל מצאתי עוד מתכון טוב . מתלבטת....
  • הודיה איילי
    י"ח חשון תשע"ה
    זה הסופגניות הכי שוות בעלם שראיתי
  • טויבי
    ט"ז כסלו תשע"ה
    הכנתי יצא פצצה
  • נחמיה הולץ
    ט"ז חשון תשע"ט
    נישמע טעים
  • הודיה
    ה' כסלו תשע"ה
    ממממ נשמע מעולה
  • רעות
    י"ג טבת תשע"ה
    וואו זה מריח מצויין חייב לנסות
  • יהודית אייזשטיין
    כ"ח כסלו תש"פ
    לאילה עורכת התוכן מתי המתכון נשלח ? **תשובת מערכת האתר - שלום יהודית. מזמן, לפני מספר שנים**