חכמולוגי
קוראים כותבים

מעורב ירושלמי- פלאפל- המאכל הלאומי

  

 

 

פלאפל - המאכל הלאומי

 

 

  

 

'לכל מדינה כאן בעולם, 

מאכל לאומי המוכר לכולם, 

וכל ילד בגן יודע כי 

האוכל מקרוני הוא איטלקי. 

לאוסטרים בוינה שניצל טעים, 

והצרפתים אוכלים צפרדעים. 

הסינים אוכלים אורז דק ורזה, 

והקניבלים אוכלים זה את זה. 

 

ולנו יש פלאפל, 

פלאפל, פלאפל…'

 

 

את השיר הזה כתב דן אלמגור לפני מעל ששים שנה,

אבל מה אתם באמת יודעים על הכדורים הקטנים והמטוגנים האלה?

 

הפלאפל נולד במצרים, לפני 1500 שנה.

אז הוא הוכן מפול מצרי, ושימש תחליף לבשר.

הפלאפל נפוץ בכל מדינות הים התיכון,

אך כיום מקובל להכין אותו מגרגרי חומוס.

כנראה שאת מעמד המאכל הלאומי הוא קבל בזכות היותו 'המזון המהיר'

הנפוץ ביותר בשנותיה הראשונות של המדינה, כלומר מזון שמוכרים ברחוב.

 

מה לגבי הערך התזונתי של פלאפל?

 

אז ככה - גרגרי החומוס הם מזינים מאוד,

וכך גם הטחינה והסלט המצורפים.

הבעיה העיקרית היא הטיגון -

את הפלאפל מטגנים בדרך כלל בשמן עמוק

שמשתמשים בו זמן רב, שמן שכזה מזיק לבריאות.

אבל אם תחליפו את הפיתה מהקמח הלבן בפיתה מקמח מלא,

ואת כדורי הפלאפל תאפו במקום לטגן, תקבלו ארוחה מזינה וטעימה!

  

התגובות שלכם

  • חבקוק
    ג' אייר תשע"ה
    אני אוהב פלאפל עם ציפס בפיתה
  • שילת
    ג' אייר תשע"ה
    יפה מאוד
  • עטרה זבולון
    ג' אייר תשע"ה
    וואוו הפלאפל הזה מזה מגרה נ! באלי פאלפל!!!
  • חסוי
    ד' אייר תשע"ה
    בא לי פלאפל
  • מנהבב דוטא
    ז' אייר תשע"ה
    מגניב!!!!!!!!