אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
השף הצעיר

השף הצעיר

 

 

 כוסיות טוסט עם ביצת עין

 

 

שלום ילדים! 

השבוע במשחקי טוק טוק מייבשים ביצות - אז אולי גם אנחנו נייבש ביצה משלנו? או לפחות נאפה אותה…

מדובר בארוחת ערב חמודה וכיפית שלא קשה להכין, ושכולם יתלהבו מאיך שהיא נראית!

 

המצרכים

 

פרוסות לחם כמספר המנות. אפשר להשתמש בכל סוג של לחם שתרצו 

 

- ביצים כמספר המנות 

 

- גבינה צהובה מגוררת 

 

- מעט חמאה או ספריי שמן 

 

- מלח ופלפל

 

- תבנית שקעים (מאפינס) 

 

 

אופן ההכנה

 

 

1. חותכים את הקשה מהלחם, וחותכים מהרך עיגול גדול. מועכים אותו מעט, שהפרוסה תהיה דקה יחסית.

 

 

2. מורחים את הלחם במעט חמאה רכה, או מתיזים עליו מעט שמן.

 

משמנים את התבנית, ומניחים במרכז כל שקע חתיכת לחם מהשאריות שנשארו מהפרוסה.

 

 

3. חותכים את העיגול לשניים, ומניחים את שני החצאים בתוך התבנית זה לצד זה. הרעיון הוא שהפרוסות ירפדו לגמרי את השקע, ושלא יישארו 'חורים' לא מרופדים.

 

 

4. שמים כף של גבינה מגוררת מעל הלחם.

 

שוברים ביצה, ושופכים אותה בשלמותה לתוך 'כוסית' הלחם. חוזרים על התהליך לפי מספר המנות שאתם רוצים להכין.

 

 

5. מכניסים את התבנית לתוך התנור, ואופים כרבע שעה, עד שהביצה מתייצבת, והחלבון מלבין. מוציאים בזהירות מהתבנית, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, ומגישים.

 

 


בתאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • בתאל
    י"ד אב תשע"ח
    באנגלית קוראים לזה בייגל טוסט
  • דבורה לאה ברקו
    י"א תשרי תשע"ט
    אמא שלי הכינה את זה פעם
  • הדס גולקרוב
    כ' ניסן תשע"ט
    נשמע טוב וטעים
  • חסידה יפרח
    ב' אייר תשע"ז
    ניסיתי זה טעים מאוד
  • חסוי
    כ"ט תשרי תשע"ח
    זה נראה לי מאוד מאוד מגרה וטעים
  • מושקוש
    ה' אדר תשע"ח
    אחלה. טעים ברמות
    • חסוי מאוד
      ו' אדר תשע"ט
      בול לפני שנה
  • חיה שהם
    כ"ו חשון תשע"ט
    לערוץ מאיר: תודה רבה על כל התכנים והתוכניות שאתם מעלים!! נ.ב. אם אפשר שתעלו תמונות של התוצרים ביחד עם המתכונים.. זה יועיל לנו מאוד! תודה מראש
    • מוריה
      ט' חשון תש"פ
      צודקת
  • נועה
    א' אייר תשע"ט
    טעים
  • אביטלוש
    כ' תמוז תשע"ח
    נשמע פצצה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • אוריין
    י"ד סיון תשע"ט
    היה ממש טעים!