חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

    

 

היום, במדינה בצלחת, נדבר על ארץ מעניינת במיוחד: יפן!

 

 

 

» איפה היא נמצאת? בצפון מערב האוקיינוס השקט ביבשת אסיה. והיא מדינה שכולה מורכבת מאיים: מעל 6800 איים!

העיקריים בהם הם הוקאידו, הונשו, שיקוקו, וקיושו. נשמע ממש יפנית!

 

 

 

» גדולה או קטנה? האמת שבינונית, מקום 62 בעולם. אבל מאוד צפופה. מבחינת אוכלוסייה, יש בה מעל 120 מיליון איש, שזה מקום עשירי בעולם!

 

 

 

» ענייה או עשירה? עשירה מאוד! יפן היא המדינה השישית בעולם מבחינת תעשייה. טויוטה, מיצובישי, סובארו, טושיבה, ימאהה, סוני...שמעתם על החברות האלה? כולן יפניות.

 

 

 

» עיר הבירה? טוקיו. ידעתם שטוקיו היא העיר שיש בה הכי הרבה תושבים בעולם?! שלושים מיליון, שזה פי חמש ממספר התושבים בכל ישראל.

 

 

 

» מושגים יפנים שאולי שמעתם עליהם:  אוריגמי - אומנות קיפול נייר,  קימונו - חלוק יפני, בונסאי - עצים ננסיים, סומו קרב של לוחמים שמנים במיוחד. גם אומנויות לחימה נוספות כמו קראטה וג'ודו מקורם ביפן, וגם האנימה, שהיא סוג מסויים של סרטים מצויירים.

 

 

 

» ומה עם היהודים? ובכן, מסתבר שיש כאלף יהודים ביפן, עם מספר בתי כנסת. אפילו טרומפלדור המפורסם היה בשבי ביפן לפני הרבה שנים! ואם יש יהודים, אז כמובן שיש בתי חב'ד…

 

 

 

» מה אוכלים? כמו הרבה מדינות ששוכנות ליד הים, הדגים מככבים. סושי, למשל, הוא דג לא מבושל, שמגלגלים בתוכו אורז. ביפן גם צורת ההגשה חשובה מאוד, או היתה עד להגעת התרבות המערבית. נהגו לאכול על שולחנות קטנים, כשלכל סוג מאכל מסורתי מקום מיוחד משלו. בכלל, היפנים אלופים בטקסים.

 

  

 

 

מתכון יפני - לחם מלון

ביפן, כמו בארץ גושן, מלונים היו די נדירים.

אז היפנים המציאו מין לחם מיוחד שמזכיר מלון בצורתו, גם אם לא בטעם... מדובר בלחם מתקתק שמצופה בבצק של עוגיות. נשמע מעניין, נכון?

  

  

מצרכים לבצק הלחם 

    

2 כוסות קמח ועוד 2 כפות

 

 

- 35 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות

 

 

- 2 כפות סוכר

 

 

- קמצוץ מלח

 

 

- כוס חלב

 

 

- ביצה גדולה

 

 

- כפית שמרים יבשים 

 

 

 

 

 

 

מצרכים לבצק העוגיות

 

- כוס ו-¾ קמח

 

- כף אבקת אפייה

 

- 80 גר' חמאה

 

- כוס סוכר

 

- ביצה גדולה

 

- ½ כפית תמצית וניל

 

 

סוכר לפיזור

 

 

 

אופן ההכנה

  

 

1. מכינים את בצק הלחם:

מערבבים בקערה קטנה חלב, סוכר ושמרים. מניחים בצד לעשר דקות עד שנוצר קצף, ומוסיפים את הביצה.

 

 

2. בקערה גדולה, מערבבים קמח ומלח.

 

מערבבים את תערובת הנוזלים בקמח, ומערבבים על לקבלת בצק אחיד. לשים למשך חמש דקות נוספות.

 

 

3. מוסיפים את קוביות החמאה, ולשים שוב, עד שהכל מתאחד. מניחים בצד בקערה משומנת, ומכסים בניילון נצמד להתפחה. הבצק צריך להכפיל את הנפח שלו.

 

 

 

4. הכינו את בצק העוגיות:

 

בקערה, מערבבים היטב את החמאה והסוכר.

 

מוסיפים את תמצית הוניל והביצה, מערבבים, ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה.

כשנוצר בצק אחיד, מעבירים למקרר.

 

 

 

5. עד שבצק העוגיות מתקרר, לוקחים את הבצק שתפח, ומחלקים אותו ל-16 כדורים קטנים.

 

 

6. מחלקים גם את בצק העוגיות ל-16 חלקים שווים.

 

מרדדים כל חלק של בצק העוגיות למשטח דק, ומצפים איתו כדור של בצק הלחם.

בעזרת סכין, מציירים עליו צורת שתי וערב, טובלים בסוכר, ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.

7. מכסים במגבת נקייה, ומתפיחים 40 דקות נוספות.

 

אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות משך כ-15 דקות.

 

 

 

נשמע קצת מסובך? ככה זה היפנים...

אבל אם אתם הרפתקנים במטבח ורוצים לאתגר את עצמכם - נסו וספרו לנו איך יצא! 

  

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • אלעזר יעקב
    י"ב סיון תשע"ז
    אתם יודעים איך לומר כן ביפנית איי בקיצור אין על סושי
  • אלעזר יעקב
    ט"ו סיון תשע"ז
    אני אכלתי פעם אחת נודלס הי מישהו פעם הלך פעם למסעדה אסייתית ואכל עם צ'ופסטיקס [מקלות אכילה]
  • אילה קמיסר
    כ' אייר תשע"ז
    יפה מאוד זה מאוד מעניין
  • מושקי
    כ' אייר תשע"ז
    זה נראה ממש קשה! אם הצלחתם ויצא לכם טעים תכתבו פה כדי שאני אדע אם שווה לי להכין ;)
  • מוטי
    כ' אייר תשע"ז
    נראה מגרה מאוווווד
    • אלעזר יעקב
      ט' אב תשע"ז
      לא סתם מגרה מגרה מאוד ים ים ים מה זה באלי לטעום את את זה
  • אריאל יעקב
    כ' אייר תשע"ז
    אני אומר לכם זה מה זה טעים וזה נראה גם כמו כרובית