חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

    

 

 

היום נדבר קצת על מדינה עם שפה מתנגנת במיוחד...הונגריה!

 

איפה היא נמצאת? במרכז אירופה.

 

 

» מי השכנות? הונגריה גובלת בהרבה מדינות: אוסטריה, סלובקיה, אוקראינה, רומניה, סרביה, קרואטיה וסלובניה.

 

 

 

» איך הנוף? הונגריה מישורית ברובה, עם מעט הרים נמוכים בצפון. היא מוקפת כולה ביבשה, ולכן אין להונגרים ים  ללכת אליו בקיץ. לעומת זאת, יש להם אגם גדול בשם בלטון, וגם נהר הדנובה, החוצה את המדינה.

 

 

» גודל? הונגריה היא ארץ די קטנה, ומבחינת שטח היא ממוקמת במקום ה-110 בעולם. חיים בה קרוב לעשרה מיליון איש, שזה קצת יותר מגודל האוכלוסיה אצלנו.

 

 

» ממה מתפרנסים? בעיקר מחקלאות. המישורים הגדולים והמים הרבים מאפשרים לגדל גידולים כמו חיטה, תירס, תפוחי אדמה ופירות.

 

 

» מה עם הקהילה היהודית? קהילת יהודי הונגריה היא אחת העתיקות שיש! קיימת עדות על קיום קהילה כבר בימי הרומאים, והיא נמשכה ברציפות מאז. לפני השואה היו כ-900 אלף יהודים בהונגריה, אך רובם נרצחו במחנות השמדה בחדשי המלחמה האחרונים. מי שנשלחה להציל אותם היתה הצנחנית חנה סנש וחבריה, אך הם נתפסו ונפלו בידי האויב.

היום יש קהילה של כמאה אלף יהודים בהונגריה, בעיקר בעיר הבירה בודפשט.

 

 

» ומה אוכלים? המטבח ההונגרי הוא מטבח די מפורסם, וכולל תפוחי אדמה ובשר, וכמובן, הרבה פפריקה אדומה! 

 

  

 

 

מתכון הונגרי - רוקוט קרומפלי

 

הנה מאפה פשוט וטעים שמאוד מתאים לארוחת ערב קלילה או לארוחה חלבית. אם אתם צריכים עזרה בבישול הביצים ותפוחי האדמה תבקשו מהמבוגרים, אבל את כל השאר תוכלו לעשות לבד!

  

  

מצרכים 

    

ארבעה תפוחי אדמה גדולים

 

 

- חמש ביצים

 

 

- מעט מרגרינה או חמאה

 

 

- שתי שמנת חמוצה

 

 

- פפריקה מתוקה

 

 

- מלח ופלפל

 

 

לבחירה - גבינה צהובה מגוררת

 

 

 

 

  

 

אופן ההכנה

  

 

1. מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם משך כעשרים דקות, עד שהם מתרככים מעט. אין צורך שיהיו מבושלים לגמרי.

מוציאים מהמים ומקררים.

 

 

2. מבשלים את הביצים עד שיהיו קשות ומקררים.

 

 

3. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי של כ-1 ס'מ.

 

פורסים את הביצים בפורס ביצים, או בסכין.

 

 

4. כעת מתחילים להרכיב את המאפה: משמנים תבנית במעט מרגרינה.

 

מניחים שכבה של תפוחי אדמה, ומעליה שכבה של פרוסות ביצים.

 

חותכים שבע או שמונה חתיכות קטנות של מרגרינה או חמאה, ומניחים בתפזורת מעל הביצים.

 

 

5. בוזקים מלח, פלפל ופפריקה, ושופכים כארבע כפות של שמנת חמוצה.

 

חוזרים על התהליך עד שנגמרים תפוחי האדמה והביצים. מסיימים עם שכבת שמנת. אפשר לשדרג על ידי פיזור גבינה צהובה מגוררת מעל הפשטידה.

 

 

 

6. מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות בחום של 180 מעלות. מעבירים לצלחות, ומעל כל מנה שופכים עוד כף או שתיים של שמנת חמוצה.  

 

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • רעות רפאל המהממת
    ג' תמוז תשע"ז
    המתכון נישמע וניראה גם טעים וגם מדליק
  • אביטל ורד
    ג' תמוז תשע"ז
    נשמע טעים אש!!!!!!!
  • הדר בן שעיה
    ג' תמוז תשע"ז
    יצא טעים בטירוף!!!!!!!!!!!!
  • מתולתלת
    ג' תמוז תשע"ז
    נשמע טעים
  • דבורי גרינשטיין
    ג' תמוז תשע"ז
    נשמע טעים ובאמת טעים
  • שירה
    ג' תמוז תשע"ז
    תעמתי את זה פעם וזה היה טעים מאד
  • טליה
    ג' תמוז תשע"ז
    יופי!
  • אורי
    ג' תמוז תשע"ז
    פפריקה זה מושלם!!! המתכון ממש טעים!!! תודה
  • דינה גופין
    ג' תמוז תשע"ז
    מגרה! אני רוצה לאכול את הרוקוט קומפלי
  • יוחנן ואחי יונתן
    ג' תמוז תשע"ז
    יו איזה טעים זה היה
  • חסויה ס
    ד' תמוז תשע"ז
    יצאה ממממממממממממממממממממממממממששששש טעים.... אני מציעה לכם לטעום את זה
  • אלעזר יעקב
    ד' תמוז תשע"ז
    אתם יודעים שבשבת הבאה יצאה עלון חדש לילדים מבית ערוץ מאיר לילדים ממממממממאאאאאאאאאאאיייייייייייררררררריייייי [ככה קוראים לו]
  • יהונתן
    ד' תמוז תשע"ז
    נשמע נחמד אני ינסה להכין את זה זה נראה פשוט וטעים!
  • דבורי גרינשטיין
    י' תמוז תשע"ז
    אני מכירה את זה וגם אכלתי את זה פעם וזה טעים כדאי לכם צופים יקרים להכין את זה בבית שלכם לשבת או לסתם יום או לאיזה אירוע