חכמולוגי
בלוג

חטיף שומשום

 השבוע, ב-'אבא ליום אחד', מבקרים בבית חרושת לטחינה. יודעים ממה הממרח הטעים הזה עשוי? משומשום, כמובן! גרגרי השומשום צומחים בתוך תרמילים קטנים, והם מזינים מאוד. מלבד הטחינה, מכינים מהם חלבה ושמן שומשום, ומפזרים אותם לקישוט על מאפים כמו חלות שבת.

 היום נכין חטיף שומשום, שדומה לחטיפים שאפשר לקנות בסופרמרקט. טעים, פשוט להכנה, ובריא!  

Kkaeyeotgangjeong (sesame yeotgangjeong)

 Copyright: National Institute of Korean Language

המצרכים

  400 ג’ שומשום (2 שקיות)

  250 ג’ סוכר (כוס ורבע)

  3 ביצים

  3/4 כוס שמן

  כוס וחצי קמח תופח, או קמח רגיל וכפית אבקת אפייה

  כפית קינמון

  2 כפות דבש

 אופן ההכנה

 מבקשים ממבוגר לחמם את התנור לחום של 150 מעלות.

 מערבבים היטב את כל המצרכים, עד שמקבלים עיסה אחידה.

 מניחים נייר אפייה בתבנית גדולה, מעבירים אליה את העיסה, ומשטחים.

 אופים למשך כ-40 דקות.

 מבקשים ממבוגר להוציא מהתנור, מצננים מעט, וחותכים לריבועים קטנים.

 רוצים שיהיה שווה במיוחד? הכניסו לשקית שקופה, קשרו עם סרט, ותנו לחברה או למשפחה לנשנוש נחמד! 

 (המתכון מהאתר של ניקי ב ) 

התגובות שלכם

  • מרים
    ל' שבט תשע"ט
    מגניב
  • שירה
    ל' שבט תשע"ט
    היום קיבלתי תעודה
  • רחלי
    ל' שבט תשע"ט
    לאיילה עורכת תוכן שלום למה אתם לא מוצאים סרטים מתכון של שומשום זה מגעיל ומשעמם
  • מימי
    ל' שבט תשע"ט
    יפה!!!!:):) למרות שאני יותר אוהבת חידות....:)
  • שם חסוי
    ל' שבט תשע"ט
    יאמי
  • שושי
    ל' שבט תשע"ט
    אדירררררר
  • חוי
    ל' שבט תשע"ט
    אני שניה
  • אלישבע אוחיון
    ל' שבט תשע"ט
    איזה 100מם הכנתי ויצא טעים
  • אלה
    א' אדר תשע"ט
    בעעע...שומשום..איכס
  • ש.ע
    א' אדר תשע"ט
    ניראה טעים