חכמולוגי
בלוג

השף הצעיר – כריך קפרזה


קרדיט

השבוע חל יום הסנדוויץ'.

מספרים כי מי שהמציא את הסנדוויץ' היה הרוזן הרביעי מסנדוויץ', ג'ון מונטאגיו, שהתגורר במאה ה-18 בעיירה האנגלית ששמה סנדוויץ (Sandwich). כן, קראתם נכון. יש עיירה בשם הזה במחוז קנט שבדרום מזרח אנגליה.

הרוזן מונטאגיו אהב לשחק משחקי קלפים, עד כדי כך, שיום אחד ביקש ממשרתיו להביא לו את בשר ארוחת הערב כרוך בין 2 פרוסות של לחם, כדי שיוכל להמשיך לשחק ובמקביל לאכול את ארוחתו.

וכך נולד הסנדוויץ' המוכר, שהוא בעצם 2 פרוסות לחם וביניהם מאכל או ממרח אחר.

מעניין לדעת כי המילה העברית לסנדוויץ', 'כריך', נוצרה בהשראת הלל הזקן שנהג לכרוך 'פסח מצה ומרור': 'כן עשה הלל בזמן שבית המקדש היה קיים: היה כורך פסח מצה ומרור ואוכל ביחד'.

לפני שהמילה 'כריך' התקבלה כמילה הרשמית, היו מילים אחרות שהתחרו על התואר:

כורכייה, כרוכית, כריכה, וכורך, אך המילה הכי מפתיעה היא 'הִללית' - על שמו של הלל הזקן, ובהשראת העובדה שהסנדוויץ' נקרא על שמו של הממציא שלו (הרוזן מסנדוויץ').

  לכבוד היום הזה, הנה מתכון לכריך טעים במיוחד, בהשראת הכריך האיטלקי הנקרא 'קפרזה'. 

כריך קפרזה

מצרכים:

פרוסות גבינת מוצרלה

עגבניות

ממרח פסטו

עלי נענע (לא חייבים)

חמאה

מעט מלח

לחמנייה/פיתה/פרוסות לחם.

 הוראות הכנה:

חוצים את הלחמנייה לרוחבה ופותחים אותה.

מורחים חמאה ולאחר מכן ממרח פסטו.

מוסיפים את פרוסות המוצרלה והעגבנייה.

אם רוצים, מוסיפים עלי נענע.

מפזרים מעט מלח וסוגרים את הכריך.  בתיאבון! 

יש לכם רעיונות לעוד סנדוויצ'ים טעימים? שתפו אותנו בתגובות וכך גם ילדים אחרים יוכלו ליהנות מהם!

התגובות שלכם

  • נהוראי
    כ"ה ניסן תשפ"ג
    טעים אני אוהב את זה מאוד מאוד מאוד
  • נעמי ביסמוט
    כ"ז חשון תשפ"ב
    ראשונה
  • תהלה קולבקר
    כ"ז חשון תשפ"ב
    נשמע טעים!
  • תמי ח
    כ"ז חשון תשפ"ב
    ראשונה
  • יעל
    כ"ז חשון תשפ"ב
    נשמע טב אבל מה זה ממרח פסטו (ממה זה מורכב)
    • אילה - עורכת תוכן
      כ"ח חשון תשפ"ב
      שלום יעל. בדרך כללי מעלי בזיליקום, שום ושמן זית (אבל יש כאלה שמוסיפים גם צנוברים או אגוזים אחרים).
  • אילה לאה בוחבוט
    כ"ז חשון תשפ"ב
    יפה מאוד
  • אדל להט
    כ"ז חשון תשפ"ב
    יש לי מתכון לעוגת קפה איפה שולחים אותו?
    • אילה - עורכת תוכן
      כ"ח חשון תשפ"ב
      שלום אדל. אנו לא מפרסמים מתכונים עם קפה.
  • פיגי ציון
    כ"ז חשון תשפ"ב
    ממש טעים
  • אמונה פנחס
    כ"ז חשון תשפ"ב
    טעים
  • אלישיב
    כ"ז חשון תשפ"ב
    מתכון מטורף מצרכים שוקולד לחמניה/פיתה/ לחם סכין נטלה מגבת אופן ההכנה לוקחים את הלחמניה חותכים אותה בעזרת הסכין ומוסיפים שוקולד נוטלים ידיים בנטלה מנגבים במגבת מברכים על נטילת ידיים והמוציא לחם מן הארץ בתאבון *מברכים בסוף ברכת המזון
    • תמי ח
      כ"ח חשון תשפ"ב
      בקיצור אלישיב זה לחם עם שוקולד
  • תמי ח
    כ"ח חשון תשפ"ב
    וואו מושלם ואגב אתם תותחים
  • תמי ח
    כ"ח חשון תשפ"ב
    הי איזה כיף זה התפרסם![התגובה שלי]
  • דבורי החרישנקית
    כ"ט חשון תשפ"ב
    חחחחחח!!!!!!
  • אסתי
    כ"ט חשון תשפ"ב
    היי נעמי ודבוריי אני אסתי מייזליש
  • צופה ערוף מאיר
    ח' אייר תשפ"ב
    נראה טעים