חכמולוגי
בלוג

ממתקי מימונה

 שלום ילדים !   

 תרבחו ותסעדו! היום, מיד לאחר חג הפסח, חל חג המימונה. אם אתם מעדות צפון אפריקה בוודאי תחגגו עם המשפחה, אבל גם אם אתם אשכנזים מבטן ומלידה אין שום סיבה שלא תכינו את שני ממתקי המימונה הקלים והטעימים האלה!

 

 עוגיות חמאת בוטנים

המצרכים  

• כוס סוכר לבן 

• ביצה 

• כוס חמאת בוטנים

 

מה עושים 

מכניסים את שלושת החומרים לקערה, ומערבלים משך מספר דקות, עד שמתקבלת עיסה שדומה לבצק דביק.

 מרטיבים מעט את הידיים, ומכינים כדורים קטנים, בערך בגודל של מסטיק עגול. שמים את הכדורים בתבנית עם נייר אפייה, ומועכים מעט בעזרת מזלג.

 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ואופים את העוגיות למשך כ-10 דקות. מוציאים ומקררים. העוגיות מאוד פריכות, אז היזהרו כשאתם מוציאים אותם מהתבנית!

 

  ממתיקי מרציפן

המצרכים 

• מרציפן צבעוני או מרציפן לבן וצבעי מאכל

• תמרים

• אגוזים

• שקדים

• קוקוס טחון

• מנג'טים

אופן ההכנה

אם אין לכם מרציפן צבעוני, זאת ההזדמנות לשחק קצת! קחו חתיכת מרציפן בצבע לבן, וטפטפו לתוכה מספר טיפות של צבע מאכל. לושו היטב, עד שהמרציפן צבוע.

גלגלו את המרציפן הצבוע שלכם לצורת גליל, וחתכו אותו לפרוסות.

הוציאו מהתמרים את הגלעינים, ובמקומם הניחו חלק מפרוסות המרציפן. גלגלו את החלק העליון בקוקוס, והניחו במנג'טים.

את פרוסות המרציפן הנותרות הניחו בתוך מנג'טים, ועליהם הניחו שקד או אגוז. לחצו מעט את האגוזים והשקדים פנימה לתוך המרציפן. תוכלו לפזר למעלה מעט קוקוס.

סדרו את ממתקי המרציפן היפים שהכנתם במגש. 

  בתיאבון וחג מימונה שמח!

 

התגובות שלכם

  • אנונימוס
    ו' תמוז תשע"ח
    זה טעים!
  • שירה ואזנה
    ז' תשרי תשע"ט
    מה פתאום אשכנזים??? ומה עם ספרדים!!! אני מרוקאית וברוררר שאנחנו עושים מופלטות ושבקיות בקיצור מימונה! תכתבו גם מרוקאים לא רק אשכנזים! תודה!!!
  • ינון
    כ"ו ניסן תשע"ח
    אני לא אשכנזי! אני ספרדי מבטן ומלידה! יש גם צופים ספרדים אל תכתבו רק אשכנזים! נ.ב. אני מרוקאי אז חגגתי בכל מקרה...
  • שילה
    כ"ג ניסן תשע"ח
    מממ... נשמע טעים! בתאבון וחג מימונה שמח!!!
  • אביגיל
    כ"ג ניסן תשע"ח
    תרבחו ותסעדו נשמע טעים
  • טליה מסורי
    כ"ג ניסן תשע"ח
    נשמע נראה טעים
  • כקגד
    כ"ג ניסן תשע"ח
    יאאם
  • דוד אדוריאן
    כ"ג ניסן תשע"ח
    אני מלקק תאצבעות
  • אודה יה
    כ"ג ניסן תשע"ח
    אנחנו עשינו במוצאי שבת כמו כל שנה מימונה עם מופלטות וואי היה מה זה טעים!!!
  • יעל
    כ"ג ניסן תשע"ח
    בתאבון לכל מי שיכין
  • יעל שורץ
    כ"ג ניסן תשע"ח
    מה זה מרציפן?
    • מוריה לוי
      כ"ד ניסן תשע"ח
      מרציפן זהו סוג של בצק שקדים המורכב מסוכר ושקדים טחונים. אפשר לקנות את זה בסופרים
      • יעל שורץ
        כ"ה ניסן תשע"ח
        תודה רבה
  • רעיה אשואל
    כ"ג ניסן תשע"ח
    חג מימונה שמח
  • מעיין
    כ"ג ניסן תשע"ח
    לאילה עורכת התוכן . אני וחברה שלי רוצות להרשם לתוכנית של הבת מצווה ואני לא מוצאת את זה באתר אתם יכולים בבקשה לפתוח את ההרשמה או להגיד לי איפה זה נמצא? תודה רבה!
    • אילה - עורכת תוכן
      ל' ניסן תשע"ח
      שלום מעיין. ב'ה בימים הקרובים תעלה מודעה בדף הבית, שלחיצה עליה תוביל לטופס דרכו יהיה ניתן להגיש בקשה להשתתפות בתוכנית. בהצלחה
  • יעלי:)
    כ"ג ניסן תשע"ח
    המ שכחו את המופלטות
  • הודיה זוארץ
    כ"ג ניסן תשע"ח
    חג מימונה שמח לכולם אני טריפולטאיית . המתכונים נשמעים ממש טעימים . אנחנו מכינים מופלטות זו המסורת
    • אמונה
      כ"ד ניסן תשע"ח
      אללה אין על הטריפוליטאים
  • מוריה חזן
    כ"ג ניסן תשע"ח
    אני מרוקאית שלמה!!
  • הדסה
    כ"ג ניסן תשע"ח
    כל הכבוד לערוץ מאיר זה ממש טעים
  • הילה סגל
    כ"ד ניסן תשע"ח
    ממש טעים חג שמח
    • אביט:)
      כ"ו ניסן תשע"ח
      אכלתי