חכמולוגי
בלוג

עוגת לג בעומר

 שלום ילדים!   

 השבוע בארץ גושן מארגנים לעירא יום הולדת, אך כמובן הכל מסתבך... בדרך כלל 'יום הולדת' זאת דווקא חגיגה נחמדת מאוד, במיוחד כשמכינים עוגה שווה! אם אתם מכירים מישהו שנולד השבוע, תוכלו להכין לו עוגת 'יום הולדת ל'ג בעומר' מיוחדת, ודי בקלות!

 המצרכים לעוגה:  

 • 5 ביצים

 • כוס סוכר

 • 3/4 כוס שמן

 • כוס אבקת שוקולית

 • 250 מ'ל שמנת מתוקה - חלבית או פרווה

 • 2 כפיות תמצית וניל

 • 2 כוסות + 2 כפות קמח תופח 

המצרכים לקרם

 • 200 גר' שוקולד מריר

 • 250 מ'ל שמנת מתוקה או קצפת פרווה 

המצרכים למדורה:

 • סוכריות קשות בצבעי אדום כתום וצהוב

 • חבילת גליליות

 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות. 

מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר למשך כשלוש דקות. 

 

מוסיפים את הנוזלים: השמן, השמנת המתוקה ותמצית הוניל, ומקציפים יחד. 

מוסיפים את החומרים היבשים: השוקולית והקמח התופח, ומקציפים רק עד שהעיסה נראית אחידה.

 מעבירים לתבנית עגולה, ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה מוכנה וסכין שננעצת במרכזה יוצאת נקייה.

 

מכינים את הקרם: מחממים יחד את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר - במיקרוגל או בסיר קטן (אם אתם צריכים את ההורים בשביל זה, אז כמובן בליווי מבוגר!

 מצפים את העוגה מכל הכיוונים בקרם, ונותנים לה להתקרר.

 

מכינים את להבות המדורה: מכניסים כעשר סוכריות קשות לתוך שקית קטנה (עדיף אפילו שתי שקיות זו בתוך זו), ובעזרת פטיש שניצלים או חפץ כבד אחר, שוברים את הסוכריות לרסיסים.

 מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה, ושופכים את רסיסי הסוכריות בשכבה אחידה, אך לא מפוזרים מדי.

 מכניסים לתנור שחומם לחום בינוני למשך כעשר דקות, עד שהסוכריות נמסות ויוצרות משטח על נייר האפייה. מוציאים מהתנור.

 מסדרים על גבי העוגה את הגליליות בצורה של קרשי מדורה.

 מחכים שמשטח הסוכריות יתקרר, ואז שוברים אותו בידיים למשולשים מאורכים בגבהים שונים. אלה הלהבות שלנו!

  מציבים את הלהבות בין הקרשים בכיוונים שונים כדי לקבל צורת מדורה. זהו! עוגת ל'ג בעומר שלכם מוכנה!

 

נ.ב. אפשר כמובן להשתמש בכל מתכון אחר לעוגה או לקרם. המתכון שנתנו הוא מהאתר של ניקי ב, ויש לה שם עוד המון מתוכנים מצוינים.

 ו... רוצים להפתיע עוד יותר? קחו פנס קטנטן, הדליקו אותו, והסתירו אותו בין הלהבות שלכם. כבו את האור ותראו איך המדורה שלכם ממש דולקת!!! 

  בתיאבון!

 

התגובות שלכם

  • דבורי
    ט"ז אייר תשע"ח
    אוריאל הכנת את זה
  • מיכל
    ט"ז אייר תשע"ח
    ניראה טעים
  • אביחי לוי
    ט"ז אייר תשע"ח
    איזה מגניב!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • שמואל
    י"ז אייר תשע"ח
    כתוב שהשבוע חוגגים לעירא יום הולדת, והשבוע בכלל יצא הפרק של ה'צפנת פענח'.
    • מעין מרים לסקר
      י"ז אייר תשע"ח
      בטח פשלה של מחלקת תוכן...
  • חיה
    י"ז אייר תשע"ח
    איזה סוכריות ממיסים???,?,
  • שרה כהן
    י"ז אייר תשע"ח
    יש זה בדיוק מתכון עברוי יש לי אחיות שנולדו באמצע המדורות באמצע עצרו הכל ואמרו מזל טוב לתאומות החדשות תודה רבה אני אנסה !! פליז תכתבו להם מזל טוב הם עכשיו בנות7 ולומדות לקרוא תודה לכולם
  • :)שורלית נבריאק
    י"ז אייר תשע"ח
    :)קול
  • רוני פלדלמן
    י' אב תשע"ח
    טעים
  • צופיה אורלב
    ט"ז אייר תשע"ח
    שמשהו ישלח תמונה לראות איך זה יוצא
    • חיה
      י"ז אייר תשע"ח
      ישר כשקראתי את העוגה זה עלה לי בראש
  • שמי הוא..
    ט"ז אייר תשע"ח
    למה לא רואים איך זה בסוף יוצא?
  • אוריאל דוד
    ט"ז אייר תשע"ח
    מממממממממממממ טעים