המטבחון- סוכריות שוקולד על מקל!
סוכריות שוקולד על מקל
מה אתם יותר אוהבים - שוקולד, או סוכריות על מקל?
עם המתכון הזה, לא תצטרכו להתלבט!
המצרכים:
- חפיסת שוקולד מריר ו/או שוקולד לבן
- מקלות ארטיק, חצאי שיפודים וכל מקל אחר מתאים
- תבנית גדולה ועליה נייר אפייה
- לקישוט - אגוזים קצוצים, סוכריות צבעוניות מסוגים שונים,
חתיכות קטנות של פרי יבש
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד בשיטה הבאה:
מכניסים את השוקולד לסיר קטן.
בתוך סיר גדול יותר שמים מים רותחים
(זהירות!) ומכניסים את הסיר הקטן לתוך
הסיר הגדול. אסור למים הרותחים
לגעת בשוקולד, אז שימו לב שלא שמתם
יותר מדי מים.
- ממתינים מעט עד שהשוקולד נמס,
ומערבבים אותו.
- מוציאים בזהירות את הסיר הקטן,
ומניחים ליד התבנית.
בעזרת כף מוציאים שוקולד נמס
ויוצרים עיגול על נייר האפייה.
- מניחים עליו קצה של מקל,
ולוחצים מעט פנימה לתוך השוקולד.
שוב, הזהרו שהשוקולד לא רותח!
- לוקחים עוד שוקולד בכף, ומכסים את קצה המקל. חוזרים על הפעולה
עם כל כמות השוקולד.
- מקשטים את סוכריות השוקולד - בעזרת סוכריות צבעוניות,
אגוזים קצוצים, או שפריצים וקשקושים של שוקולד בצבע מנוגד
(מריר על לבן או הפוך).
- מכניסים לשעתיים למקרר, מקלפים מנייר האפייה ו...
איזה סוכריות יפות!
בתאבון!
התגובות שלכם
שוקי מליק
כ"ו אייר תש"פינון פ.
א' כסלו תשפ"אתפארת גלימידי
י"ח ניסן תש"פאדר
י"ט תמוז תשע"הארבל
י"ט תמוז תשע"הנתנאל הירש
י"ט תמוז תשע"המושי יוזביץ
כ' תמוז תשע"האמונה חיה שחור
י"ח אלול תשע"חרחייכם
י"ב אייר תש"פהודיה מוטיעי
כ"ו טבת תשע"חננננננננננננננ
כ"ד אדר תשע"חשושי
כ"ז אדר תשע"טדוב פנדה
ו' אב תשפ"א