אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

 

 

העולם מלא ארצות, ולכל ארץ מאכלים מיוחדים. אז בואו איתנו לסיור טעים מסביב לעולם!

 

והפעם - הנהג שלנו חבר'מן, הוא ייקח אותנו ל...תימן!

 

 

» איפה היא? ביבשת אסיה, בחצי האי ערב. בדיוק מתחת לערב הסעודית.

 

» גדולה או קטנה? בינונית, קצת יותר מ-500,000 קמ'ר, שזה פי 25 ממדינה ישראל.

  

» צפופה? ממש לא. רק 50 איש גרים בקילומטר מרובע, לעומת 300 אצלנו.

 

» עשירה? ממש, ממש לא! התימני הממוצע מרוויח עשירית מהישראלי הממוצע, למרות שיש בתימן הרבה אוצרות טבע.

 

» מזג אוויר? חם! חלק גדול משטחה של תימן הוא מדבר. ותיזהרו מסופות חול.

 

» עיר הבירה? צנעא. שמעתם על משפחת צנעני? כנראה שאבותיהם באים מהאזור.

 

» קהילה יהודית? כיום יש מעט מאוד יהודים בתימן, אך בעבר היא היתה משמעותית מאוד! גלות תימן נחשבת אחת הגלויות הקדומות ביותר, שהתחילה עוד בימי חורבן הבית הראשון.

 

» מאכלים - מלאווח, ג'חנון, סחוג, לחוח, זלאביא, חילבה,סלוף, קובנה ועוד. הרבה בצק והרבה חריף!

   

 

 

מתכון - פיצת מלאווח

 

תסלחו לנו שערבבנו במתכון קצת איטליה, נכון? מסובך קצת להכין מלאווח לבד, אבל אם תקנו חבילה מוכנה, תוכלו להכין פיצה מיוחדת וטעימה.

 

1. קחו עלה מלאווח אחד מוכן - אין צורך להפשיר - ומרחו עליו רסק עגבניות או קטשופ.

2. פזרו מעל גבינה מגוררת, הוסיפו תוספות כרצונכם

 והופ, לתנור! אחרי עשרים דקות, תהיה לכם יופי של ארוחת ערב.

 

 

 

 

 

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • בתאל ניר
    כ"ג חשון תשע"ו
    איזה קטע אנחנו תימנים
  • וולף
    כ"ג חשון תשע"ו
    יאמי יאמי איזה טעים
  • לילך סרי
    כ"ו חשון תשע"ו
    אחותי לפעמים הייתה מכינה לה את זה אבל לא ידעתי שזה נחשב למאכל תימני!