חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

   
 

 

אוהבים גבינה בולגרית? אז בואו נדבר קצת על בולגריה!

 

 

» איפה היא - במזרח אירופה, מוקפת על ידי רומניה, הים השחור, יוון, תורכיה, מקדוניה וסרביה.

 

» גדולה? קטנה? - די קטנה, מספר 105 בעולם. מספר התושבים בה דומה מאוד לשלנו.

 

» איך הנוף? - מגוון. מצד אחד יש בה הרים גבוהים ומושלגים, ומצד שני, חופים שטופי שמש. רכס ההרים המוכר ביותר שלה נקרא רכס הבלקן.

 

» עיר הבירה? סופיה.

 

» מטבע? לב.

 

» ומה עם היהודים? לפני מלחמת העולם השניה, היו בבולגריה עשרות אלפי יהודים. כארבעת אלפים מהם גורשו למחנה טרבלינקה ונספו, אך רובם הגדול ניצלו. זה קרה בזכות התעקשות של פעילי הקהילות, שנעזרו בפוליטקאים ואנשי כנסייה. אחרי המלחמה, כמעט כל הקהילה, שהיתה ציונית מאוד, עלתה לארץ. כיום גרים בבולגריה כ-4000 יהודים.

  

 

 

 

 

בואיקוס - לחמניות גבינה

 

במטבח הבולגרי אוהבים הרבה ירקות וגבינות, כשהידועה בהן היא הגבינה הבולגרית, כמובן.

 

 הנה מתכון ללחמניות גבינה שתוכלו לנסות בבית!

 

 

מצרכים (ל30 יחידות)

   

 

- 2 כוסות קמח תופח (350 גרם)

 

- 250 גרם גבינה לבנה

 

ביצה- 

 

- 250 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

 

- 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת

 

- מעל: 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

  

 

אופן ההכנה

  

 

1. מערבבים את חומרי הבצק ולשים לקבלת בצק רך. אם הבצק רך מדי - מוסיפים מעט קמח.

 

 

2. מחממים תנור ל-200 מעלות.

 

 

 

3. מחלקים את הבצק ל-30 כדורים. מקשטים את כיפתו של כל כדור בקשקבל המגוררת (ניתן לערום את הקשקבל על צלחת שטוחה ולטבול בה את כיפת הכדור) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

4. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד שהבואיקוס מזהיבים.

 

 

 

 

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם