חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

     

התחפשתם פעם להולנדית בפורים? אם כן, אתם בטח מכירים את התלבושת ההולנדית המסורתית, עם הכובע הגדול, הצמות, וקבקבי העץ... אבל מה עוד אתם יודעים על ארץ טחנות הרוח?

 

» איפה היאצפון מערב אירופה. היא גובלת בים הצפוני, בגרמניה ובבלגיה.

 

» שם - אנחנו קוראים לה הולנד, אך האמת היא ששמה הוא 'נדרלנד', שפירושו 'ארצות השפלה'. צפון הולנד ודרום הולנד הם המחוזות החשובים ביותר בנדרלנד, ויש ארצות (כמונו) שאימצו אותם כשם הארץ כולה.

  

» איך היא נראית? - שטוחה, מאוד שטוחה. חלק גדול מהולנד נמצא מתחת לפני הים, אחרי שמתיישבים בעבר ייבשו ביצות וחלקי ים. כדי שהמים לא יציפו אותה, יש מערכות של סכרים. מכירים את הסיפור על הילד הקטן ששם את האצבע בסכר? בגלל שהיא כל-כך שטוחה, אופניים הם כלי רכב מועדף.

  

» גודל וצפיפות - הולנד גדולה מישראל בערך פי שניים, ומספר התושבים שלה כפול גם הוא. זה אומר שהצפיפות שם היא פחות או יותר כמו אצלנו, וביחס למדינות אחרות, זה נחשב די צפוף.

  

» עיר הבירה - אמסטרדם, אף שרוב העניינים החשובים מנוהלים דווקא בעיר האג, כולל בית המלוכה. כן, בהולנד יש מלך, וגם ראש ממשלה.

 

דברים מפורסמים בהולנד - פרח הצבעוני, שמופיע כמעט בכל צבע. גבינה צהובה. טחנות רוח. קבקבי עץ.

  

» הולנדים מפורסמים - בהולנד חיו הרבה ציירים מפורסמים: רמברנדט, למשל, ווינסנט ואן גוך. וגם הפילוסוף הידוע ברוך שפינוזה, אם שמעתם עליו.

  

» שפה - הולנדית, שלאוזניים ישראליות נשמעת מסובכת מאוד ומלאה באות ח'. אם תרצו לומר בוקר טוב, למשל, תצטרכו להגיד 'חודהמורחן!'

  

»יהודי הולנד - אחרי גירוש ספרד, הגיעו להולנד מגורשים רבים, שפרחו והצליחו בה מאוד. לפני השואה, היתה בהולנד קהילה גדולה של כ-140 אלף יהודים. לצערנו, 80% מהם נספו, ביניהם ילדה אחת עם יומן ששמה היה אנה פרנק.

  

» אוכל - פשוט, בעקרון. הרבה תפוחי אדמה, אבל גם כמה קינוחים טעימים ונחמדים.

 

למתכון הבא קוראים 'תינוק הולנדי' - אל תשאלו למה, כי אין לנו מושג (: אולי כי הוא מתוק כמו תינוק… 

 

בואיקוס - לחמניות גבינה

מצרכים  

2 ביצים

- קליפה מגוררת מלימון אחד

- 2 כפות תמצית וניל

- קורט מלח

- 4 כפות סוכר

- חצי כוס חלב

- חצי כוס קמח לא תופח

 

לאפייה:

- 20 גרם חמאה

 

להגשה:

- רוטב מייפל או שוקולד

 

אופן ההכנה

1. טורפים בקערה את הביצים, קליפת הלימון, הסוכר והוניל.

2. מוסיפים לאט לאט את החלב, וממשיכים לטרוף.

3. מוסיפים את הקמח בבת אחת, וממשיכים לטרוף עד שהעיסה אחידה ונוזלית.

4. לשלב הזה תצטרכו את ההורים! ממיסים את החמאה במחבת גדולה, ודואגים שהיא תצפה גם את תחתית המחבת וגם את הדפנות.

שופכים לתוך המחבת את העיסה, ומכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.

5. אופים רבע שעה, עד שהקצוות נהיים חומים.

6. מוציאים מהתנור, מחכים שיתקרר מעט, וחותכים את הפנקייק האפוי שלכם למשולשים כמו פיצה. מגישים עם סירופ מייפל או שוקולד.  

 

בתיאבון!

 

התגובות שלכם

  • רבקוש
    ו' ניסן תשפ"ב
    ראשונה
  • רבקוש
    ו' ניסן תשפ"ב
    הי לאיילה עורכת תוכן מתי ייצא עלילות ארץ גושן והאם יצא אסי טוביה וחברים
    • עדי
      ז' ניסן תשפ"ב
      כזה מהר שכחת שאיילה כבר לא עובדת בערוץ מאיר?
  • רבקהלה בוארון
    ו' ניסן תשפ"ב
    מוש מוש מוש מוש מושלם
  • יגל שריקי
    ו' ניסן תשפ"ב
    100לף
  • חסויה
    ו' ניסן תשפ"ב
    עוד עובדה ידועה זה שהולנדים שומרים רק שעה בין בשר לחלב...
  • אילה לאה בוחבוט
    ו' ניסן תשפ"ב
    יפהההה
  • צורי
    ו' ניסן תשפ"ב
    מתי משחק הפסח הגדול - 'בחזרה אל ארץ גושן'
  • אילה לאה בוחבוט
    ו' ניסן תשפ"ב
    ממש מקסים אני כבר רוצה שיצא המשחק החדש בחזרה לארץ גושן ועונת הברד
    • אלמוות
      ז' ניסן תשפ"ב
      ואווו!!!!!!!! בראבו!!!!!!!!!!!!
  • צופיה כהן
    ו' ניסן תשפ"ב
    אני רוצה לנסות את זה אבל אני לא הולנדית
  • 1
    ז' ניסן תשפ"ב
    חודהמורחן {בהולנדית, ככה אומרים בוקר טוב} לכולם!