חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

    

 

נו, על איזה מדינה אנחנו יכולים כבר לכתוב בשבוע של יום העצמאות?

כנראה שאתם יודעים יותר על ישראל מאשר על שאר הארצות, אבל הנה כמה עובדות שאולי לא ידעתם!

 

 

» ישראל היא המדינה היחידה ששפת הדיבור שלה היא שפה שקמה לתחייה.

 


» דרגת 'רב אמן' בשחמט היא הדרגה הגבוהה ביותר המוענקת לשחקן שחמט. והעיר ממנה יצאו הכי הרבה רבי אמנים בעולם היא...באר שבע.

 


» אפילו הפרות הישראליות הן אלופות - הן מניבות את כמות החלב הגבוהה ביותר בעולם (חוץ מהפרות הדרום קוריאניות).

 


» גם הציפורים אוהבות אותנו - מעל חמש מאות מיליון ציפורים נודדות חולפות אצלנו מדי שנה!

 


» בישראל, מספר המוזיאונים לנפש הוא הגבוה בעולם.

 


» הר הזיתים הוא בית העלמין הפעיל העתיק ביותר בעולם.

 


» מה שכן, גדולים אנחנו לא. אפשר לחצות את הארץ ממזרח למערב בריצה תוך שעתיים….

 

 

ומה בתפריט?

את זה אתם בטח יודעים: פלאפל, חומוס, שניצל וצ'יפס, סלט ירקות, פיצה ובורגר. וגם קניידלעך וסביח, כדורי שוקולד ומלבי, שקשוקה וסושי. בקיצור - קיבוץ גלויות שלם! אז הנה מתכון אחד מני רבים למאכל שתוכלו למצוא אותו בכל מקום: הבורקס!

 

 

 

 

 

בורקס גבינה וזיתים

  

מצרכים  

   

 

- 800 גר' בצק עלים מרודד, חתוך לריבועים של 1010x ס'מ.

 

 

למילוי:

 

- חצי חבילת גבינה טוב טעם

 

- 2 כפות גבינה לבנה

 

- 100 גר' גבינה בולגרית רכה

 

- כף קמח

 

- ביצה

 

- חצי כוס זיתים קצוצים

 

- מלח ופלפל לפי הטעם

 

 

לציפוי:

 

ביצה, שומשום

 

 

 

  

 

אופן ההכנה

  

 

1. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי.

 

 

2. במרכז של כל ריבוע בצק שמים כפית מהמילוי, וסוגרים לצורת משולש.

 

 

3. מסדרים את המשולשים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים את הביצה ומפזרים את השומשום - ולתנור!

 

עשרים דקות או עד שמזהיב.

 

 

 

  

 

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • לא משנה
    כ"ז סיון תשע"ט
    מי זה
  • תמר אסולין
    ד' אייר תשע"ט
    תשובה ל'בת 13 מבית אל': אני לא ניסיתי את המתכון הזה בדיוק אבל משהו דומה ויצא לי ממש טעים!!!
  • בת 13 מבית אל
    י' אייר תשע"ו
    מישהוא ניסה את המתכון ויצא לו טוב? שווה לי לנסות???