""
חכמולוגי
בלוג

מדינה בצלחת

   

מדינה בצלחת  

    

 

דרום אפריקה

 

» איפה היא? בדיוק במקום שהשם שלה רומז: בחלק הדרומי ביותר של יבשת אפריקה.

 

» איזה שפות מדברים בה? אנגלית, אפריקאנס (שפה דמוית הולנדית), זולו, ועוד מגוון שפות אפריקאית.

 

» עיר הבירה? קייפטאון. העיר הגדולה ביותר היא דווקא יוהנסבורג.

 

» חם? בחלקים מסוימים של המדינה הגדולה הזאת, מאוד! במדבר קלהארי, למשל, החום יכול להגיע גם ל-50 מעלות. לעומת זאת, באזור ההררי שלה, שורר בחורף קור של  מינוס 15 מעלות…

 

» אפשר ללכת לים? בהחלט. לדרום אפריקה יש קו חוף ארוך מאוד, והיא גובלת בשני אוקיינוסים שונים, ההודי והאטלנטי.

 

» קצת היסטוריה? לפני כארבע מאות שנה, מתיישבים מהולנד וארצות האזור הגיעו למקום. בהמשך הגיעו האנגלים, כבשו ויישבו גם הם. לפני כמאה שנה דרום אפריקה הוכרזה כמדינה עצמאית.

 

» ומי שמע על אפרטהייד? בדרום אפריקה, רוב האוכלוסיה היא אפריקאית - כלומר שחורי עור. לפני שבעים שנה, מפלגת לבנים שעלתה לשלטון החליטה שהשחורים הם נחותים, וחוקקה שרשרת שלמה של חוקים שהפלתה אותם ויצרה הפרדה על בסיס צבע עור. השחורים, שהם רוב גדול במדינה, אפילו לא יכלו לבחור את ההנהגה! המדיניות הזאת נמשכה כ-45 שנה, עד שהתנגדות מקומית ומחאה עולמית הביאו לביטולה.

 

» נלסון מנדלה? מנהיג השחורים שישב בכלא משך 25 שנה, עד ששוחרר ונבחר לנשיא השחור הראשון של המדינה.

 

» ומה אוכלים? בובוטי - מעין פשטידה של בשר טחון, פאפ - דייסה סמיכה, ופויקה! המאכלים בדרום אפריקה מושפעים מגלי ההגירה שהגיעו לשם, וגם מהמאכלים שהביאו העבדים ההודים והמזרחיים הרבים שבאו איתם.

 

» הנה מתכון פשוט לסוג של עוגת גבינה ללא גבינה...

  

 

 

 

מלקטרט (עוגת חלב)

 

  

מצרכים  

   

 

3 כפות חמאה מומסת

 

1 כוס סוכר

 

 

- 3 חלמונים

 

 

- כוס קמח

 

 

- כפית אבקת אפייה

 

 

- ¼ כפית מלח

 

 

- כפית תמצית וניל

 

 

- 4 כוסות חלב

 

 

- 3 חלבונים

 

 

- כף סוכר מעורב עם כף קינמון

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה

  

 

1. ערבבו בקערה את החמאה המומסת עם כוס הסוכר. הוסיפו את החלמונים, והקציפו עד שתקבלו תערובת אוורירית.

 

 

2. הוסיפו את הקמח, אבקת האפייה והמלח, וערבבו בעדינות.

הוסיפו גם את החלב והוניל וערבבו.

 

 

3. בקערה נפרדת, הקציפו את החלבונים עד שתקבלו קצף יציב. ערבבו בעדינות את הקצף לתוך התערובת השניה, ושפכו את העיסה לתבנית משומנת (רצוי תבנית פאי). פזרו מעל את הסוכר המעורבב עם הקינמון.

 

 

 

4. חממו תנור לחום של 190 מעלות, והכניסו את העוגה למשך עשרים וחמש דקות. הנמיכו את החום לחום של 160 מעלות, ואפו 25-30 דקות נוספות.

איך יודעים שהעוגה מוכנה? מנענעים אותה קלות (זהירות, היא חמה!) ומרגישים אם היא יציבה. 

 

  

בתיאבון!

 

 

 

התגובות שלכם

  • דבורי החרישנקית
    י"א כסלו תשפ"ב
    מוזר...
  • רעות
    א' אב תשע"ו
    נשמע טעים!!!
  • מזלי חדד
    ה' אב תשע"ו
    נראה טעים
  • נטע גורן
    ה' אב תשע"ו
    זה לא נראה לי העוגה הכי בריאה בעולם אבל הייתי מציעה אותה לשבועות...
  • טלאור המלכה
    ה' אב תשע"ו
    וואו נשמע מעניין וטעים במיוחד... אני רוצה לנסות!!!!!!!
  • דני
    כ"ז אב תשע"ו
    טעמתי את זה כבר
  • נועה דדוש
    י"ט כסלו תשפ"ב
    איזה מגניב עוגת גבינה ללא גבינה! אהבתי! אולי אני אנסה את זה לשבועות או לשבת או ליום הולדת... תודה רבה ערוץ מאיר אין עליכם