חכמולוגי
השף הצעיר

מאפינס קישואים

 

 

 מאפינס... קישואים!

 

 

השבוע, אמא של פרץ ויוחנן מכינה להם עוגיות מיוחדות. יכול להיות שיש בהן קישוא או שניים. לא רק בארץ גושן אוכלים קישואים. מסתבר שאפשר להכין עם הירק הירוק הזה יופי של עוגות קטנות (וגם גדולות…), והאמינו לי, אף אחד ירגיש!

מה יש, רק לגזר מותר להשתחל לעוגה?

 

 

המצרכים

 

2 ביצים

 

- כוס סוכר

 

- כפית תמצית וניל

 

- ½ כוס שמן

 

- כוס קמח

 

- כפית אבקת אפייה

 

- חצי כפית קינמון

 

- חצי כוס אגוזים קצוצים

 

- 2 קישואים קטנים, או אחד גדול - מגוררים

 

 

זיגוג (לא חובה)

 

- כוס אבקת סוכר

 

- שתי כפות מיץ לימון

 

 

אופן ההכנה

 

מקציפים יחד את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית (בערך 5 דקות). מוסיפים את תמצית הווניל.

 

בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והקינמון.

 

מוסיפים לביצים את השמן, ואחר כך את תערובת הקמח.

 

מוסיפים בעדינות את האגוזים והקישואים המגוררים.

 

משמנים תבנית שקעים (או מכניסים לכל שקע גביע נייר לאפייה) ומעבירים לתוך השקעים את העיסה.

 

אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות, או עד שהעוגות יזהיבו.

 

מכינים את הזיגוג: מערבבים את מיץ הלימון עם אבקת הסוכר לקבל ממרח חלק. מורחים מעט זיגוג על כל מאפין.  

 

מגישים למשפחה, ומבקשים שינחשו מה המרכיב הסודי... מישהו הצליח? אין מצב! 

בתאבון!

 

התגובות שלכם

  • יוסף
    א' אלול תשע"ז
    מתכון מהמם
  • יאיר בהגלי
    ב' ניסן תשע"ח
    לא הכנתי את זה אבל זה נשמע הדבר הכי טוב בעולם!!!
  • ..................
    ז' סיון תשע"ט
    הכנתי מוש
  • בי
    ב' אלול תשע"ט
    לא התלהבתי בכלל!!
  • מיקה סופר
    כ"ד אלול תשע"ז
    נשמע טעים ....
  • מיקה סופר
    כ"ד אלול תשע"ז
    אני כתבתי את המתכון .
  • חיה
    כ"ז סיון תשע"ח
    אני אנסה היום נראה מגעיל עם הקישואים מה אתם אומרות
  • חסווייייייי מאוד
    כ"ט תמוז תשע"ח
    אני לא אוהבת קישואים
  • איילת השחר :)
    י"א שבט תשע"ט
    היי מישהי ניסתה את זה?? אם כן אשמח שתכתבו לי איך יצא:)
  • אפרת גרובמן המלכה
    כ"ב סיון תשע"ט
    נשמע מאוד טעים
  • יהודית אייזשטיין
    ו' אלול תשע"ט
    טוב זה כבר לא בשבילי
  • חסוי
    כ"ט תשרי תשע"ח
    זה נראה טעים תיתנו את הקישואים לחדגה!!!
  • רות שרה לגמן
    ד' כסלו תשע"ט
    יצא מתכון מהמם וטעים