חכמולוגי
בלוג

גלידה בצ'יק צ'ק

 

גלידה בצ'יק צ'ק

 

 

שלום ילדים! 

כאן ד'ר פולקע, טבח מומחה!

חם לכם? לא מתחשק לכם לרדת למכולת כדי לקנות גלידה? אין בעיה! עם כמה מצרכים פשוטים וחמש דקות של עבודה תהיה לכם קערת גלידת שוקולד נהדרת, וגם תלמדו כמה עקרונות מדעיים!

 

 

 

מה צריך?

 

שתי שקיות פסגור, אחת גדולה ואחת קטנה. פסגור זה השם העברי של שקיות אטומות עם רוכסן.

 

 

- קערה מלאה קוביות קרח

 

 

- חצי כוס מלח

 

 

- חצי כוס חלב

 

 

- חצי כוס שמנת מתוקה

 

 

- שתי כפות שוקולית

 

 

 

 

 

 

מה עושים?

 

 

בשקית הגדולה מניחים את קוביות הקרח, ושופכים מעליהם את המלח.

 

עוברים לשקית הקטנה: שופכים לתוכה את החלב, השמנת המתוקה, והשוקולית. סוגרים היטב ומשקשקים קלות.

(אל תתבלבלו ותכניסו את המלח לשקית הקטנה... אלא אם כן אתם אוהבים גלידה מלוחה!)

 

 

 

 

מכניסים את השקית הקטנה לתוך שקית הקרח הגדולה, סוגרים גם אותה, ומתחילים לשקשק ולערבב. אפשר לזרוק את השקית זה לזה, למעוך אותה עם הידיים - העיקר שבמשך חמש דקות השקית הקטנה תתנועע בתוך שקית הקרח.

 

 

עברו חמש דקות? אתם מוזמנים להוציא את השקית הקטנה, לפתוח אותה, ו...הופ! הנה גלידה ממש אמיתית! בתיאבון! אגב, אפשר לשים בשקית כל מתכון אחר לגלידה ביתית שיש לכם.

 

 

 

למה זה קורה?

 

כשנוזל קופא, החלקיקים שלו מסתדרים בצורת גביש גדול ומסודר.

אם פשוט נשים את השקית הקטנה במקפיא, נקבל גוש קרח חלבי בטעם שוקו, או סוג של ארטיק.

אך כשאנחנו מקפיאים את החלב תוך כדי ערבוב ותנועה, אנחנו מפריעים לגביש הגדול להיווצר. במקום זה, נוצרים הרבה גבישים קטנים, שהופכים את הגלידה שלנו לרכה ואוורירית!

 

ולמה הוספנו מלח? לכל נוזל יש טמפרטורה שונה בה הוא קופא.

אם מים רגילים קופאים ב-0 מעלות, מי מלח קופאים רק במינוס 20 מעלות. לכן, גם כשקוביות הקרח נמסות, הנוזל שנוצר מהם הופך לקר יותר (כתוצאה ממגע עם קוביות הקרח שעוד לא קפאו) וככה הגלידה שלנו זוכה לסביבה קרה במיוחד לקפוא בה!

 

  

 

 

 

התגובות שלכם

  • ידידההההההההה!!!
    כ"ד סיון תשע"ז
    ערוץ מאיר תודה! תכינו עוד מתכונים כאלה!!!
  • דוד חי
    ח' אלול תשע"ח
    ערוץ הכי מגניב
  • ריקי וייצמן
    י"ב סיון תשע"ז
    נישמע טעים במיוחד!!!
  • אביטל
    י"ב סיון תשע"ז
    ממש מגניב נראה שוה לנסות
  • ממל
    י"ב סיון תשע"ז
    ייישר כח!! ה' יברך אותכם
  • מנויה ותיקה
    י"ב סיון תשע"ז
    יאאממייי... מגרה ומהיר הכנה! תודה רבה לערוץ מאיר על הדברים המחכימים והמהנים שמעשירים את הידע....
  • רייזוש
    י"ב סיון תשע"ז
    יש עצה?
  • לילך
    י"ג סיון תשע"ז
    תשתמשי בקרח מיד אחרי שאת מוציאה אותו מהמקפיא(נ.ב ישר כח לערוץ מאיר המדהימים!!)
  • עטרת ברקאי
    י"ד סיון תשע"ז
    ממש טעים...
  • דבורה לאה דה ברעסר
    י"ד סיון תשע"ז
    עשינו דבר כזה בקייטנה שנה שעברה בכדורי גלידה מיוחדים ובטעות שמו את המלח בפנים וזה דוחההההההההההההההההההההההההה
  • נעמי
    י"ד סיון תשע"ז
    ווהאו ממש מגניב וטעים תודה רבה לכם
  • טליה בוחבוט
    ט"ז סיון תשע"ז
    זה לא נשמע טעים בגלל המלח זה טעים? ותעשווווו תגובותתתת
    • מאת ההגיון הבריא
      כ' סיון תשע"ז
      אני מקווה שאת לא באמת חושבת ששמים את המלח בתוך הגלידה...
  • @
    ד' תמוז תשע"ז
    נראה ממש מגניב. איך אפשר לעשות את הגלידה בטעמים אחרים?