חכמולוגי
בלוג

עוגיות מייפל ושקדים

עכשיו כשט'ו בשבט הסתיים, בטח נשארו לכם פירות יבשים ואולי גם כמה שקדים, אז היום נכין עוגיות מייפל ושקדים.

לא צריך להסביר למה שקדים קשורים לט'ו בשבט, אבל מה קשור לכאן המייפל? ובכן - סירופ מייפל הוא בעצם השרף של עץ האדר, או עץ המייפל באנגלית. בארצות בהם האדר צומח נוהגים להכניס צינור לגזע העץ ולאסוף את השרף מתוכו. בעבר גם נהגו לבשל אותו ולהכין ממנו סוכר. אגב, יכול להיות שסירופ המייפל שיש לכם בבית הוא בעצם תחליף, שלא ראה עץ אדר מימיו. סירופ מייפל אמיתי הוא יקר יותר, אך בהחלט יותר בריא!

 

 המצרכים

  200 ג’ חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

  100 ג’ שקדים טחונים

  2 כוסות קמח

  ¾ כוס סוכר

  2 כפות סירופ מייפל

  ביצה

 

 אופן ההכנה

 לשים יחד את כל המצרכים בקערה גדולה, עד שמקבלים בצק אחיד.

 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים אותו למקרר למשך חצי שעה.

 מוציאים, מרדדים לעלה דק, וחותכים צורות בעזרת כוס או חותכנים.

 מניחים את העוגיות בתבנית גדולה על נייר אפייה, ואופים למשך מספר דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.

 בתאבון! (המתכון מתוך האתר של ניקי ב)  

התגובות שלכם

  • חסוי
    ט"ז שבט תשע"ט
    אני ראשון
  • שרה קולטון
    ט"ז שבט תשע"ט
    לאילה עורכת תוכן- למה אתם לא מראים את התמונה של העוגיות??? זה הרבה יותר משכנע להכין את העוגיות האלה אם אתם שמים תמונה של זה!!! אשמח מאוד שתעני לי!!!
    • אילה - עורכת תוכן
      י"ז שבט תשע"ט
      שלום שרה. מכיוון שלא צילמנו את העוגיות האלו (לא את כל המתכונים אנחנו מצלמים)
  • מנוחה רחל
    ט"ז שבט תשע"ט
    שיואוווווו מגניב גם אני רוצה לנסות את זה
  • ל.ע
    ט"ז שבט תשע"ט
    חמוד
  • חבדניק(:)
    כ"א אדר תשע"ט
    זה יותר מתאיםעםשמפזרים מעלפיצוחים
  • נויה דשא
    ל' סיון תשע"ט
    לאילה עורכת התוכן אני יכולה לשלוח מתכון ,ולאיפה
    • אילה - עורכת תוכן
      א' תמוז תשע"ט
      שלום נויה. כן- בתנאי שאת כתבת את המתכון בעצמך והוא לא של אדם אחר. אפשר לשלוח לנו למייל [email protected]‏ , ובמידה והוא יהיה מתאים לאתר- נעלה אותו למדור 'קוראים כותבים'.