חכמולוגי
בלוג

תאילנד

 השבוע, באבא ליום אחד, נלמד על אגרוף תאילנדי. זאת בדיוק ההזדמנות ללמוד קצת על הארץ המעניינת הזאת!

  • איפה היא? בדרום מזרח אסיה. תאילנד נקראה בעבר 'סיאם', והיא גובלת בלאוס, קמבודיה, מיאנמר ומלזיה.

  • גדולה? בינונית, מספר 52 בעולם.

  • כמה תושבים? 68 מיליון. נשמע הרבה יחסית אלינו, אבל אל תשכחו שאנחנו מדינה די קטנטונת.

  • ממה מתפרנסים? חלק גדול מהאוכלוסיה מתפרנס מחקלאות. תאילנד היא מדינה טרופית, ותושביה מגדלים אורז, קוקוס, אננס וגידולים נוספים. 

  • חם? ועוד איך! בתאילנד יש מונסונים, כלומר מזג אוויר חם וגשום. בגלל כמות הגשמים הרבה יש שפע צמחייה, והמדינה מלאה בפארקים ושמורות טבע. 

מתכון 

טפיוקה עם פירות

 למתכון הזה תצטרכו עזרת מבוגר, וגם כמה מצרכים מיוחדים.
אבל אם בא לכם לנסות מנה אחרונה אקזוטית ומעניינת, גייסו את אבא או אמא, וקדימה - לעבודה! בונוס - המתכון הוא פרווה, ויכול לשמש מנה אחרונה בריאה לארוחת בשרית. ואם כבר, אז היא גם כשרה לפסח! 

מצרכים 

  ½ כוס טפיוקה

  שלוש כוסות מים רותחים

  כוס חלב קוקוס

  2 כפות סוכר

  כפית תמצית וניל

  פירות חתוכים (איזה פירות שאתם רוצים, למשל: אננס, אפרסקים משומרים וכו')

 אופן ההכנה

 מבקשים מהמבוגר שיבשל את פניני הטפיוקה במים רותחים במשך שמונה דקות, ויערבב מדי פעם.

 מסננים במסננת צפופה (שלא יברחו לכם כל הכדורונים לתוך הכיור…)

 מבקשים מהמבוגר שיבשל את חלב הקוקוס עם הסוכר והוניל, כמעט עד לרתיחה.

 מוסיפים מחצית מחלב הקוקוס לטפיוקה המבושלת, מערבבים, ומחכים שיתקרר.

 אחרי שהחלב מתקרר, מוסיפים את המחצית השניה.

 מעבירים לקערות/כוסות הגשה, ומקשטים עם פירות חתוכים.

(אם רוצים ניתן לעשות שכבות של 'טפיוקה-פרות-טפיוקה-פירות' כמו שרואים בתמונה).

 בתיאבון! 

התגובות שלכם

  • רילי
    ב' ניסן תשע"ט
    מגניב ונשמע טעים
  • תהילה
    כ"ז אדר ב תשע"ט
    מזה טפיוקה?
    • יעל
      כ"ז אדר ב תשע"ט
      נראה לי שזה טופי אם פרות
    • גאון
      כ"ז אדר ב תשע"ט
      טפיוקה הוא חומר גלם עמילני דל טעם המשמש להכנת מזון.
  • תותחית
    ד' ניסן תשע"ט
    מבינים שאף אחד לא עשה את זה