חכמולוגי
בלוג

בוקה די דמה

השבוע, לפני שבעים שנה, החלה העלייה ההמונית של יהודי לוב לישראל. בלוב היו לפני קום המדינה כ-36 אלף יהודים, ולמעט קבוצה שהגיעה לאיטליה, כולם עלו לארץ. הם הביאו איתם מסורות מעניינות, וגם מתכונים מצויינים! בוא נכיר אחד מהם, שמתאים גם להכנה בפסח, לאוכלים שרויה.

בוקה די דמה

המצרכים

חצי קילו שקדים טחונים

600 גרם סוכר

8 ביצים

6 כפות קמח מצה

4 כפות שמן

קליפת לימון מגוררת

2 כפות תמצית שקדים

100 גרם אבקת סוכר

מעט מאוד מים

אופן ההכנה:

1. מפרידים את הביצים, ומקציפים את החלמונים עם הסוכר. כשנוצר קצף, מוסיפים את השמן, את קליפת הלימון המגוררת, את תמצית השקדים, ולבסוף את השקדים הטחונים.

2. מקציפים את החלבונים.

3. מערבבים בעדינות לתוך תערובת השקדים את קמח המצה ואת החלבונים המוקצפים.

3. מכניסים את התערובת לתבנית משומנת ומקומחת, ומכניסים לתנור בחום של 200 מעלות. אופים עד שקיסם עץ שננעץ יוצא יבש.

4. לקראת סיום האפייה מערבבים את אבקת הסוכר עם מעט מים חמים. לאחר שמוציאים מהתנור מורחים על העוגה את הנוזל הסמיך. מקשטים בשקדים טחונים, ומביאים לכולם לטעום! בתאבון!

התגובות שלכם

  • רבקה סרוגו
    ו' ניסן תשע"ט
    אני הראשונה
  • אלישיב
    ו' ניסן תשע"ט
    מגניב אני שלחתי ראשון
  • לאילה עורכת תוכן
    ו' ניסן תשע"ט
    מתי יעלה משחקים לפסח ועוד כל מיני דברים שקשורים לפסח?
    • עמוס קרניאל
      י"ב ניסן תשע"ט
      זה מסומן באדום בתור איילה עורכת תוכן
  • עדן
    ו' ניסן תשע"ט
    יפה
  • טוהר בו יסף
    ו' ניסן תשע"ט
    נשמע טעים חבל שאנחנו לא אוכלים קיטניות בפסח
    • עכטצ
      ט' ניסן תשע"ט
      אשריכם
  • 4341898
    ו' ניסן תשע"ט
    אני השני
  • טאי
    ז' ניסן תשע"ט
    מה
  • jxuh
    ט' ניסן תשע"ט
    אני לא אוהב שקדים אז אני לא מנסה לעשות את זה
  • יעל
    ט' ניסן תשע"ט
    נראה טעים אבל אנחנו לא אוכלים שרויה
  • טריפוליטאית גאהה
    י"א ניסן תשע"ט
    אין על העדה שלנו
  • גזר שנהב
    י"ב ניסן תשע"ט
    אני השלישי