חכמולוגי
בלוג

עוגת מצות ושוקולד

 מי אוהב עוגת ביסקויטים עם שוקולד וקצפת? בפסח לא נוכל להשתמש בביסקוויטים, אבל יש לנו בשבילכם תחליף שהוא לא פחות מוצלח: מצות! הנה מתכון מעולה שתוכלו להכין לכבוד שביעי של פסח! 

אז קדימה, לעבודה.

 

המצרכים

5 מצות 

2 כוסות מים פושרים

 1 כפית שטוחה של אבקת נס קפה

 1 מיכל שמנת מתוקה

 1 מיכל אינסטנט פודינג וניל

 1 כוס חלב 

 

לציפוי:

 1/2 חבילת שוקולד חלב

 1/4 כוס חלב

 

 

אופן ההכנה: 

1. מערבבים את המים הפושרים עם הקפה, ושופכים לתבנית שטוחה.

 2. מקציפים יחד את השמנת המתוקה, כוס חלב, וחבילת אינסטנט פודינג וניל, עד לקבלת קצפת יציבה.

 3. מרכיבים את העוגה: לוקחים מצה יבשה וטובלים אותה מספר שניות בתבנית של המים והנס קפה. מוציאים את המצה ומניחים אותה על צלחת הגשה. 

4. מורחים על המצה שכבה עבה של הקצפת, ומעליה מניחים מצה נוספת שהרטבנו בתערובת הקפה והמים.  חוזרים על התהליך בכל המצות.

 5. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחלב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים.

 6. לאחר שהציפוי מתקרר מעט, שופכים אותו על עוגת המצות.

 7. מכניסים למקרר לפחות ל-4 שעות, ואז מוציאים, פורסים פרוסה, ומחלקים למשפחה! בתיאבון ופסח שמח!!!

 

התגובות שלכם

  • סעבשבש המלך
    כ' ניסן תשע"ט
    איזה קוללללל
  • מוריה
    כ' ניסן תשע"ט
    המקציף שלנו חמץ איזה באסה
  • מיטל דוייב
    כ' ניסן תשע"ט
    לא נשמע הכי טוב אבל אולי אנסה
  • שירה
    כ' ניסן תשע"ט
    טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • דנית שמעוני
    כ"ב ניסן תשע"ט
    כבר עבר פסח אז לא בטוח שאכין
  • יעלי:)
    כ"ד ניסן תשע"ט
    נראה אממ קצת... לא מי יודע מה אבל ניסיתי
  • אלחי
    י"ט ניסן תשע"ט
    אולי אנסה להכין לכבוד החג. תודה!
  • צופיה לנגפלד
    כ' ניסן תשע"ט
    גם אני אולי? אנסה נשמע טעים