חכמולוגי
בלוג

קישוטי שוקולד

 החודש חל יום השוקולד הבינלאומי, יום חשוב מאוד לכל אוהבי השוקולד! (ובינינו, מי לא אוהב? )

לכבוד המאורע, נלמד להכין 2 קישוטי שוקולד שבעזרתם תוכלו להגיש למשפחה מנות יפהפיות, ממש כמו במסעדה!

  שוקולד על קרח

 המצרכים

  חפיסת שוקולד מריר 

  מעט מרגרינה או חמאה (בערך כף)

  קוביות קרח

  מה עושים?

 ממיסים את השוקולד עם המרגרינה במיקרוגל, או בתוך סיר קטן שמונח בתוך סיר גדול יותר עם מים רותחים.

 מעבירים ערימת קוביות קרח לקערה, ושופכים עליה את השוקולד.

 כשהשוקולד מתקשה (זה לא צריך לקחת הרבה זמן) מורידים אותו בזהירות מהקרח ומעבירים אותו לצלחת. קבלתם מעין צלחת שוקולד עם שקעים בצורת קוביות. שימו בכל שקע כדור קטן של גלידה, והגישו. וואו!

  

עלי שוקולד

Homemade chocolate leaves

 זכויות יוצרים וקרדיט credit תמונה: Marco Verch Professional Photographer and Speake  קישור לרשיון: כאן

 המצרכים

  חפיסת שוקולד מריר

  מעט מרגרינה או חמאה (בערך כף)

  עלי נענע

 הוראות הכנה

כמו במתכון הקודם, ממיסים את השוקולד, ומעבירים אותו לשקית הזלפה. 

מניחים נייר אפייה בתבנית גדולה, ומזליפים עליה 'שלוליות' קטנות של שוקולד, בערך בגודל עלי הנענע.

 מניחים בזהירות עלה נענע על כל שלולית שוקולד, ולוחצים מעט פנימה בזהירות.

 שמים את תבנית השוקולד במקפיא עד שהוא מתקשה.

 מקלפים בזהירות את עלי הנענע - וקבלתם עלי שוקולד יפהפיים! קשטו בעזרתם גלידה או עוגת קצפת, ותהנו מהמחמאות!

התגובות שלכם

  • הודידי
    ט' אלול תשע"ט
    וואוו