חכמולוגי
בלוג

עוגיות טחינה עם שוקולד ציפס

השבוע באסי וטוביה, אסי מארגן מכירת עוגיות כיתתית, אך מסתבך קצת כהרגלו...גם אתם רוצים להכין עוגיות, למכור או סתם ככה לאכול?
אז הנה מתכון לעוגיות שהן גם טעימות, וגם בריאות!

 

המצרכים

 1 כוס קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמח כוסמין מלא)

  1 כוס קוואקר (שיבולת שועל דקה)

  1 כפית אבקת אפיה

  5 כפות גדושות סוכר

  4 כפות שמן כפית תמצית וניל

  7-9 כפות גדושות טחינה גולמית (*חשוב לערבב את הטחינה היטב לפני השימוש)

  4 כפות מלאות שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את הקמח, הקוואקר, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את השמן ותמצית הוניל, ומערבבים.

כעת מתחילים להוסיף את הטחינה. מתחילים עם שש כפות, מערבבים היטב, ואז מוסיפים כל פעם כף נוספת עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים שוב.

פורסים נייר אפייה בתבנית. מרטיבים מעט את הידיים, יוצרים מהבצק כדורים קטנים, ומניחים בתבנית. משטיחים מעט, ואופים למשך כרבע שעה. מוציאים את העוגיות ומחכים שיתקררו לגמרי. בתאבון!

התגובות שלכם