גלידת פופקורן
אמנם עדין לא יורד בחוץ גשם, אבל מזג האוויר מתקרר - אז הנה רעיון חמוד ל-'גלידה' מקושטת ויפה שלא תקפיא אתכם!
credit: Marco Verch link to the original photo and the license.
המצרכים
• שקית פופקורן להכנה במיקרוגל
• שקית מרשמלו
• 2 כפות חמאה או מרגרינה
• גביעי גלידה קטנים - מהסוג שאפשר להעמיד
• חבילת שוקולד - מריר, חלב או לבן
• סוכריות צבעוניות קטנות לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את הפופקורן במיקרוגל לפי ההוראות, ומעבירים לקערה. (אפשר גם להכין פופקורן מגרעינים בסיר…)
לקערה המתאימה למיקרוגל, מכניסים את המרשמלו ואת החמאה. מחממים כ-2 דקות עד שהחמאה נמסה והמרשמלו מתנפח.
שופכים את הפופקורן לתוך המרשמלו הנמסים ומערבבים היטב.
ממיסים את השוקולד בקערה במיקרוגל .
שופכים את הסוכריות הצבעוניות לצלוחית.
לוקחים גביע גלידה, טובלים את החלק החיצוני שסביב הפתח בשוקולד הנמס, ואז בסוכריות הצבעוניות. קבלתם גביע גלידה עם פס מקושט של שוקולד וסוכריות. את גביעי הגלידה מעמידים במקפיא עד שהשוקולד מתקשה.
לאחר שהגביעים מוכנים, משמנים את הידיים במעט שמן (התערובת מאוד דביקה!) ולוקחים חופן גדול של תערובת הפופקורן. יוצרים ממנו כדור, ומכניסים את התערובת לגביע הגלידה/צלוחית קטנה. חוזרים על הפעולה עם גביעים נוספים עד שגומרים את התערובת.
זהו! תנו לכולם לטעום מגלידת הפופקורן המגניבה שלכם, וחכו למחמאות!
נ.ב. - אם אין לכם זמן, אפשר לדלג על ציפוי השוקולד והסוכריות הצבעוניות.
התגובות שלכם
י
ט' חשון תש"פאלעד היפיוף
ט' חשון תש"פאיילת השחר :)
ט' חשון תש"פמרים .ש.
ט' חשון תש"פהודיה מ. [מהממת]
ט' חשון תש"פאבישג אסולין
ט' חשון תש"פטוהר
ט' חשון תש"פהדס
ט' חשון תש"פאביה פרץ
י' חשון תש"פנעה רינה חיה
י"ב חשון תש"פסמוי
י"ב חשון תש"פחסוי
י"ב חשון תש"פאודיה הלל
י"ב חשון תש"פיהודה
י"ד חשון תש"פ