חכמולוגי
בלוג

פלאפל ביתי אפוי

 יום העצמאות שמח!

מה אתם באמת יודעים על הכדורים הקטנים והמטוגנים האלה שרבים מחשיבים 'המאכל הלאומי של ישראל'?

 הפלאפל נולד במצרים, לפני 1500 שנה. אז הוא הוכן מפול מצרי, ושימש תחליף לבשר.

הפלאפל נפוץ בכל מדינות הים התיכון, אך כיום מקובל להכין אותו מגרגרי חומוס.

כנראה שאת מעמד המאכל הלאומי הוא קבל בזכות היותו 'המזון המהיר' הנפוץ ביותר בשנותיה הראשונות של המדינה, כלומר מזון שמוכרים ברחוב.

  מה לגבי הערך התזונתי של פלאפל?

 אז ככה - גרגרי החומוס הם מזינים מאוד, וכך גם הטחינה והסלט המצורפים.

הבעיה העיקרית היא הטיגון - את הפלאפל מטגנים בדרך כלל בשמן עמוק

שמשתמשים בו זמן רב, שמן שכזה מזיק לבריאות.

אבל אם במקום לטגן תאפו את כדורי הפלאפל, תקבלו ארוחה מזינה וטעימה!

אז אם אתם רוצים לנסות להכין בבית כדורי פלאפל בריאים במיוחד, אתם מוזמנים לנסות את מתכון הפלאפל האפוי הזה!   

צילום

 המצרכים

  2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (ניתן להשתמש במקום בגרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות קודם)

  1/2 כוס פירורי לחם

  כוס עלי פטרוזיליה

  כוס עלי כוסברה

  1 בצל

  4 שיני שום

  תיבול: כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית שטוחה כמון

  כפית אבקת סודה לשתיה

  תרסיס שמן 

אופן ההכנה

 מכניסים למעבד מזון את כל החומרים - מלבד הסודה לשתיה , וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

 מעבירים את העיסה לקערה, ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

 מוציאים את העיסה מהמקרר, מוסיפים את הסודה לשתיה, ומערבבים היטב.

 מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

 יוצרים מהעיסה כדורים קטנים, ומניחים על תבנית משומנת. מרססים שמן נוסף על הכדורים מלמעלה.

 מכניסים לתנור למשך חצי שעה.

 זהו! הפלאפל מוכן. תכינו פיתות טריות, סלט ירקות, חומוס וטחינה, ותזמינו את המשפחה לדוכן הפלאפל הפרטי שלכם! 

התגובות שלכם

  • הדר.
    כ"ז תמוז תשפ"ב
    ניסיתי את המתכון יצא פצצה ממליצה בחום על המתכון!! אין עליכם ותודה רבה!!!
  • חסוי ביותר
    ה' אייר תש"פ
    יפה
  • דוידי
    ה' אייר תש"פ
    נחמד אבל מצד שני מטוגן יותר טעים
    • טהר
      ח' סיון תש"פ
      ברור!!!!!!!
  • נועם ישראל אלאלוף
    ה' אייר תש"פ
    נחמד
  • בעילום שם
    ו' אייר תש"פ
    יפה מאוד
  • נועה מולא
    ו' אייר תש"פ
    אני הייתי מעדיפה מטוגן
  • בעילום שם
    י"ב חשון תשפ"א
    מישהו ניסה וממליץ?
  • יגל שריקי
    כ"ו תמוז תשפ"א
    מתכון פצצה