סלט ירושלמי
יום ירושלים מתקרב, וזו הזדמנות מצויינת לבדוק
האם יש דבר כזה 'אוכל ירושלמי'?
כנראה שכן!
'מעורב ירושלמי' הוא תבשיל העשוי מחלקים פנימיים של העוף.
'קוגל ירושלמי' הוא מאפה קצת מתוק וקצת חריף שעשוי מאטריות.
ארטישוק ירושלמי הוא ירק שאין לו שום קשר לארטישוק, וגם לא לירושלים... השם האמיתי שלו הוא 'חמנית הפקעות'.
באיטלקית, חמנית נקראת 'ג'רסול', שזה דומה למילה ג'רוזלם (ירושלים בלועזית), וכנראה שמכאן נובעת הטעות.
ומסתבר שיש גם סלט ירושלמי. רוצים מתכון? בבקשה!
המצרכים
- עגבניה
- מלפפון
- בצל סגול (אנחנו וויתרנו עליו כי אנחנו לא אוהבים)
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- מעט מלח
- שמן זית
- מיץ לימון
- כוס גרגרי חומוס מבושלים
- כוס טחינה מוכנה
- מעט תבלין סומק (אם אתם רוצים)
- ביצה קשה פרוסה
אופן ההכנה
- קוצצים דק את הירקות, ומערבבים.
- מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח.
- מפזרים מעל הסלט את גרגרי החומוס.
- שופכים מעל הכל את הטחינה.
- בצד הצלחת מניחים את הביצה הפרוסה.
- מתבלים בסומק ואוכלים עם לחם טרי או בייגלה.
בתאבון!
התגובות שלכם
מושששששששששששששש
כ"ו אייר תש"פמירי
כ"ו אייר תש"פשירה
י"ב טבת תשפ"אחובבנית:)
כ"ה אייר תשפ"אהסודי!!א.ע
כ"ח אייר תש"פאמיתי
כ"ט אייר תש"פאלישבע פלדמן
א' סיון תש"פחסוי
כ"ה אייר תש"פלאה קולטון
כ"ה אייר תש"פיעל
כ"ה אייר תש"פשלום
כ"ז אייר תשפ"דטובה שירה
כ"ה אייר תש"פהדסס
כ"ה אייר תש"פהדס כהן
כ"ו אייר תש"פנועה דדוש
ה' אלול תשפ"אאורר
כ"ו אייר תשפ"בחסוי
י"א סיון תש"פ