חכמולוגי
בלוג

ברד לימון

 נכון שהסתיו כבר התחיל באופן רשמי, אבל קצת קשה להרגיש אותו כשיושבים בסוכה באמצע היום...

אז הנה מתכון קל, טעים ומרענן שכיף להגיש בסוכה!

אמנם נדרשות כמה שעות טובות עד שהברד מוכן (אז קחו זאת בחשבון), אבל התוצאה שווה בהחלט!

המתכון באדיבות יעל שושני מבסוטה - מנטורית לשמחת חיים ובעלת בלוג למתכונים קלים.

 צילום

ברד לימון 1

מצרכים:

• 8 כוסות מים

• 2 כוסות סוכר לבן (המתכון עובד רק עם סוכר לבן ולא עם חום)

• כוס מיץ לימון סחוט טבעי

• גרידה מלימון אחד (בקשו מאחד ההורים לגרד בזהירות)

 הוראות הכנה:

 מבקשים מאחד ההורים או ממבוגר אחראי שיחמם בסיר 4 כוסות מים יחד עם 2 כוסות סוכר.

ממתינים בערך 3 דקות עד שהמים מתחילים לרתוח וכל הסוכר נמס.

בעזרת המבוגר מכבים את האש.

מוסיפים כוס לימון סחוט טבעי, גרידת לימון ו-4 כוסות מים נוספות.

מערבבים.

לאחר שהסיר ותוכנו התקררו, מעבירים את התכולה לכלי מלבני ארוך בעל מכסה.

סוגרים ומכניסים למקפיא ל6 שעות לפחות.

רק לאחר שחלפו 6 השעות והברד כמעט קפוא, מערבבים את הברד בעזרת מזלג. חוזרים על פעולת הערבוב כל שעתיים-שלוש עד למועד בו תרצו לאכול את הברד.

ברד לימון בכוס

בתיאבון וחול המועד שמח!

התגובות שלכם

  • לא מגלה
    י"ז תשרי תשפ"א
    יאמי יאמי
  • חסויה
    י"ז תשרי תשפ"א
    נשמע טעים ודרך אגב.... ראשונה
  • הודיה מ. [מהממת]
    י"ז תשרי תשפ"א
    אני שונאת לימון אבל זה ניראה טוב
    • הודיה מ. [מהממת]
      י"ח תשרי תשפ"א
      לאילה העורכת תוכן אני שלחתי תגובה עם אמוג'י .למה מחקתם אותם????? **תשובת מערכת האתר ואילה - כי בתהליך העלאת התגובות המחשב הופך אותם להיות סימני שאלה במקום האימוג'ים שהם היו**
    • הילה ביטון המלכה
      י"ח תשרי תשפ"א
      גם אני שונאת לימון
  • אורי
    י"ז תשרי תשפ"א
    מתי אתם יוצרים קשר עם הזוכים במיליונר ימים נוראים??? ולמה יפרסמו את שמם רק אחרי הסגר נתניהו אמר שהסגר יכול להיות שנה! אני שאלתי את השאלות האלה הרבה פעמים ולא קיבלתי תשובה **תשובת מערכת האתר - כפי שכתוב בהוראות המשחק שנמצאות בעמוד המשחק - שמות הזוכים יפורסמו לאחר החגים והסגר.**
    • אורי
      י"ח תשרי תשפ"א
      ?
  • 123
    י"ז תשרי תשפ"א
    זה נראה טוב
  • אני
    י"ז תשרי תשפ"א
    יאמי
  • סמוי
    י"ז תשרי תשפ"א
    ימי
  • noa
    י"ז תשרי תשפ"א
    מגניב
  • איילה צבי
    י"ז תשרי תשפ"א
    טוב
  • מממממממממ
    י"ז תשרי תשפ"א
    כמה סוכר אפשר להפחית
  • מושית מושלמת
    י"ז תשרי תשפ"א
    נשמע קול
  • מלכה קסמין
    י"ז תשרי תשפ"א
    מי שעשת את הברד לימון אז אפשר בבקשה את האיימל שלך כדי שאני אוכל להראות לך את מה שאני הכנתי **תשובת מערכת האתר - ניתן לשלוח לכתובת המייל של מחלקת תוכן שנמצאת בעמוד ה'צור קשר' ואנו נעביר לה את התמונה**
  • אלייייייייייי ח.
    י"ז תשרי תשפ"א
    טעים!! נראה לי אני אנסה את זה
  • שגיא
    י"ז תשרי תשפ"א
    יווווווווו
  • מושלמת ביותר
    י"ז תשרי תשפ"א
    זה נראה כזה טעים
  • שירה
    י"ז תשרי תשפ"א
    אפשר לעשות את זה בטעם אחר ולא בטעם לימונדה? **תשובת מערכת האתר - ניתן לנסות עם מיץ תפוזים סחוט טרי, אך אנו לא ניסינו זאת בעצמנו אז לא מתחייבים שיצא טעים. בכל מקרה בהצלחה!**
    • חסוי
      י"ח תשרי תשפ"א
      בטוח יצא טעים אל תגידו שלא נכון שלא ניסתם את הלימון ?!
  • .
    י"ז תשרי תשפ"א
    אפשר לשים גם מיץ ענבים (בערך כוס עד שתי כוסות) על חשבון מים, ולהוסיף עם הלימון, ואחרי ההקפאה לטחון במעבד מזון. זה בערך כמו גלידה. יוצא מעולה!
  • תמר
    י"ז תשרי תשפ"א
    שלום! לא היה לי איפה לכתוב אז כתבתי את זה פה. בחידון של טוביה בדף סוכות אז אני נסיתי לרענן כמה פעמים אבל כזה נפתח זה עשה לי שאלה שאלה שאלה שאלה ככה מלא בכותרת ובתשובות היה כתוב משהו שכנראה קשור לתכנות. אשמח להסבר איך לשחק , ואגב אני ממש אוהבת את הערוץ אני די חדשה ואני ממש מתלהבת!!!!!!!!! וחג סוכות שמח!!!!!!!!! **שלום תמר. ברוכה הבאה לערוץ ומועדים לשמחה! בדקנו את המשחק, והוא עובד תקין, אז ממליצים לנסות לפתוח אותו בדפדפן אחר או במחשב אחר. בהצלחה ומועדים לשמחה**
    • טהר
      ט' חשון תשפ"א
      אנחנו מנויים כבר 4 וחצי שנים! {ואיייייייייייי איך שהזמן טס!!!!!!!!!!!} בכל אופן את תראי שתהני פה בטירוף כמעט כל התוכניות פה מאלפות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אפילו ההורים שלנו רואים ביחד איתנו ... {אז זה לא רק לילדים... :):)} חחחח יאללה ביוש תהנו כולם! ותודה רבה רבה רבהה לערוץ מאיר אין עליכם!!!
  • איך קוראים לי?
    י"ח תשרי תשפ"א
    וואי נראה לי לוקח יום שלם להכין את זה 6 שעות להקפיא וכל שעתיים שלוש לערבב
  • אביגיל סבג
    י"ח תשרי תשפ"א
    מסובך עדיף לקנות מכונה:)
  • תהילה
    י"ח תשרי תשפ"א
    זה המון זמן, אני מכינה לימונדה ממש דומה לזו בערך ב10 דקות!! אני לא בטוחה שהמאמץ ממש שוה את זה, אבל אם אתם דווקא כן רוצים לנסות אז בהצלחה!
    • איילי
      ט' חשון תשפ"א
      תודה רבה- את בטח מכינה לימונדה... הם מכינים ברד לימן!!! יחי ההבדל...
  • יהונתן גליק
    י"ט תשרי תשפ"א
    עוד 6 שעות אני אתן תגובה
    • אייל גלבוע
      ט' חשון תשפ"א
      לא נתת בסוף אח שלי...
  • חגיתוש
    י"ט תשרי תשפ"א
    יואו מגניב הגשתי את זה בסוכה וכולם התלהבו אנחנו חובבי לימון.. זה היה טעים תודה רבה ומועדים לשמחה **תשובת מערכת האתר - איזה כיף! שמחנו לשמוע! מועדים לשמחה**
  • אודל פרץ
    י"ט תשרי תשפ"א
    יאמי אז אפשר גם לעשות את זה עם תפוז נכון
  • משה סולימני
    י"ט תשרי תשפ"א
    הכנתי את זה יצא פצצה **תשובת מערכת האתר - איזה כיף!**
  • נעמי גדות
    כ' תשרי תשפ"א
    אנחנו מכינים בבית אייס קפה וזה נראה יותר טוב אבל גם זה נראה מעולה....
  • פז וינברגר
    כ' תשרי תשפ"א
    מגעיל
  • חנימוב
    כ' תשרי תשפ"א
    איך זה לא נהיה גוש קרח לא הבנתי?
  • אוריה יוסף
    י"ז תשרי תשפ"א
    איזה חמוד יש פה כל כך הרבה מתכונים בכל כך קצת זמן ומצרכים שיש בכל בית תודה רבה ערוץ מאיר אתם הערוץ הכי מושלם בעולם!
  • אביגיל
    י"ז תשרי תשפ"א
    נראה טוב
  • אילה פריד
    י"ח תשרי תשפ"א
    יאמי
  • הכל לטובה
    י"ח תשרי תשפ"א
    :)
  • עעע
    כ"ג תשרי תשפ"א
    חובה כוס מין לימון?
    • איילי
      ט' חשון תשפ"א
      אם את רוצה שזה יצא לך עם טעם ולא סתם קרח מתוק אז כן... :)
  • תהילה שמעוני
    כ"ג תשרי תשפ"א
    נראה טעים ושווה
  • רעיה
    כ"ד תשרי תשפ"א
    זה נראה טעים :)
  • רעיה
    כ"ד תשרי תשפ"א
    אבל יש מלא סוכר!!! **שובת מערכת האתר -בהחלט ניתן להפחית מכמות הסוכר לפי טעמכם, אבל כן חשוב שלפני ההקפאה התערובת תהיה קצת יותר מתוקה ממה שאתם אוהבים כי בתהליך ההקפאה המתיקות פוחתת**
  • תהילה איינהורן
    כ"ד תשרי תשפ"א
    יוצא קצת חמוץ לא
    • טהר
      ט' חשון תשפ"א
      עם הכמות סוכר הזאת אין מצב!!!!! חוץ מזה שזה אמור להיות חמצמץ זה בכל זאת ברד לימון... ניסיתי- זה יצא פצצה!
  • יעל
    כ"ד תשרי תשפ"א
    נראה טעים
  • מישהו
    כ"ד תשרי תשפ"א
    טעים!