כוח המוח
בימים שבשגרה, אנו עושים פעילות גופנית מספר פעמים ביום, אפילו בלי לשים לב: רצים להסעה,
משחקים עם האחים הקטנים בגן השעשועים, משחקים כדורגל/כדורסל/קלאס/גומי/ או כל משחק אחר המשלב תנועה, וכמובן בשיעורי חינוך גופני.
עכשיו בבית, אנו עדיין יכולים להמשיך ולעשות פעילות גופנית, גם אם היא קצת שונה. לדוגמא – אפשר לשחק בתחרות ריקודים בין בני הבית, לרוץ בחזרה מהזבל ועוד.
אבל אנחנו רוצים להציע לכם לבצע אימון כושר מיוחד, לאיבר חשוב מאוד בגוף, שלא ידרוש מכם מאמץ פיזי.
נשמע מעניין? לאימון הזה קוראים 'אימון נוירובי' והוא מתמקד באימון המוח!
כן, גם את המוח אפשר לאמן.
איך זה עובד? המוח אוהב אתגר, הפתעות, שינויים ודברים חדשים. ולכן התרגילים משלבים בין מספר חושים בו זמנית בדרך בלתי רגילה, ובכך נוצרים קשרים רבים חדשים בין הנוירונים ואיזורי המוח השונים.
כילדים, אתם כבר מפעילים את המוח שלכם בצורה המיטבית ביותר, והוא עובד נפלא. אצל מבוגרים, התרגילים הללו יכולים לעזור לשמור על המוח חזק וחד, אך בכל גיל תמיד נחמד לנסות וללמוד דברים חדשים, ולשחק 'משחקי מוח'! אז קדימה!
מי זה בא?
התמקמו בבית ליד דלת מרכזית, שבה נכנסים רבים מבני הבית. עצמו עיניים (או התמקמו כך שלא תוכלו לראות את הדלת) ונסו לנחש מי נכנס, רק על בסיס אמצעים שאינם חזותיים.
פתאום תשימו לב שלכל אחד מבני הבית יש הליכה מיוחדת משלו, או אולי גם קולות מסוימים שהוא משמיע בלי לשים לב.
ארוחה נוירובית
נסו לשלב מספר טעמים ומרקמים שלא חשבתם שיוכלו להיות טעימים ביחד, ואכלו אותם תוך כדי שאתם משמיעים לעצמכם מוזיקה אהובה. רוצים רעיונות? קוטג', ריבה ואורז. שוקולד וטחינה וחסה, גבינה לבנה, רוטב צי'לי מתוק וביסלי או כל שילוב אחר שתרצו.
הקראה בכיף
כאשר אנו קוראים בקול, מופעלים במוח אזורים שונים שאינם מופעלים כאשר אנו קוראים בלב לעצמנו. אז בחרו סיפור והקריאו לבני המשפחה! בנוסף יש הסוברים שהקראה בקול עוזרת לזכור את החומר הנקרא, אז אתם יכולים לקרוא לאחים הקטנים את החומר למבחן בנביא
היד הלא חזקה
נסו להשתמש פעם אחת ביד החלשה שלכם לביצוע פעולה יומיומית ופשוטה, כדוגמת צחצוח שיניים או כתיבת משפט קצר. בעת שימוש ביד החלשה המוח מאתגר את הצד השני של המוח ויכול לתרום לפיתוח מהיר של חלקים בקליפת המוח, האחראית בין השאר על שליטה ועיבוד מידע.
לסיום, מספר עובדות מעניינות על המוח:
– המשפט הרווח שאומר כי בני האדם משתמשים רק בכ-10% ממוחם הוא אינו נכון. אנו משתמשים בכל חלקי המוח, אשר לכל אחד מהם יש תפקיד מיוחד משלו.
- זוכרים שהסברנו בתחילת הכתבה שהמוח אוהב שינויים והפתעות? זו גם הסיבה לכך שאנו לא יכולים לדגדג את עצמנו. כשאנחנו מנסים לדגדג את עצמנו – המוח יודע בדיוק מה הולך לקרות, הוא לא מופתע, ולכן אנו לא מצליחים לדגדג את עצמנו.
- חשיבה מופלאה – מדענים מסוימים מעריכים כי המוח שלנו מסוגל לבצע כ-100 טריליון פעולות שונות בשנייה אחת! לשם השוואה, עוצמה כזו דומה ליכולת החישוב של כ-25 מחשבים משוכללים יחדיו!
התגובות שלכם
מנדי קפלן
ה' חשון תשפ"א/////
ז' חשון תשפ"אייצ יוסף יצחק
ח' חשון תשפ"אבערי
ב' חשון תשפ"אינון
ב' חשון תשפ"אהלל
ב' חשון תשפ"אהלל
ב' חשון תשפ"אמהממת
ב' חשון תשפ"ארות המושלמת
ב' חשון תשפ"אאורי
ב' חשון תשפ"איהונתן קטנוב
ג' חשון תשפ"אחסוי
ה' חשון תשפ"אתמרוש
ב' חשון תשפ"אהדס כהן
ב' חשון תשפ"אנחמה דינה
ב' חשון תשפ"אנוי
ב' חשון תשפ"אאורה הויזר
ב' חשון תשפ"ארועי ציון אבטליון
ב' חשון תשפ"ארות המושלמת
י' חשון תשפ"אמישהי
ב' חשון תשפ"אשמחה חיה #####
ב' חשון תשפ"אתהילה
ב' חשון תשפ"אפולא
ב' חשון תשפ"איעלי המלכה!
ג' חשון תשפ"ארעיה טמסוט
ג' חשון תשפ"אזה משנה לכם?
ג' חשון תשפ"אמענינת
ג' חשון תשפ"אמוריה אמויאל
ג' חשון תשפ"אתמר דנון המושיתת
ג' חשון תשפ"אג'יני וויזלי
ג' חשון תשפ"אחסוי אפילו יותר
י"ד חשון תשפ"אמירטל המיללת
ח' חשון תשפ"אחסוי
ד' חשון תשפ"אמושית
ה' חשון תשפ"א