אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

השף הצעיר – פסטה פסטו

 השבוע חל יום הפסטה הבינלאומי.
לכבוד המאורע, הנה כמה עובדות שלא ידעתם המאכל המגוון והנפלא הזה! 

love pasta

הפסטה הבסיסית עשויה ממים וקמח בלבד. במתכונים מסוימים מוסיפים גם ביצים.

האיטלקים מקפידים להשתמש בקמח סמולינה מחיטת דורום. הקמח עשוי מזן מיוחד ויחסית קשה של חיטה, המכיל אחוזים גבוהים של חלבון וגלוטן בהשוואה לזנים אחרים.

כיום יש שפע של פסטות המיוצרות מקמחים שונים, ולא רק מקמח חיטה, מה שמאפשר למגוון רחב יותר של אנשים להנות מאכילת פסטה. למשל לאנשים הרגישים לגלוטן או לאנשים המעדיפים להימנע ממנו, ישנן פסטות מקמח תירס, קמח אורז מלא, קמח חומוס ואפילו שעועית!

pasta fresh

 • עד היום אין הסכמה או הכרעה בנוגע למדינת המוצא של הפסטה - האם הפסטה הומצאה בסין והתגלגלה לאיטליה באמצעות דרך המשי, ולאחר מכן שוכללה על ידי האיטלקים? או שאולי מקורה של הפסטה היה תמיד באיטליה? 

• ישנם למעלה מ-400(!) סוגים של פסטות. יכולים לנחש מה היא הצורה הפופולארית ביותר? ... נכון! ספגטי! הסוגים השונים נקראים לרוב בשמות הקשורים למראה, לצורה. למשל ישנה פסטה הנקראת 'גמילי', שזו המילה האיטלקית ל'תאומים', אשר צורתה היא כשל שני פסי פסטה המלופפים יחדיו ואינם נפרדים.

 בתמונה הבאה, הפסטה מסוג 'גמילי' נמצאת בצד שמאל למטה:

פסטה גמילי בעוד הסוגים השונים נקראים בשם הקשור לצורתם, מנות הפסטה השונות נקראות לרוב על שם המקום שבו הומצאה המנה (למשל המנה 'ניוקי א-לה רומנה' שהומצאה כמובן ברומא), או על שם ממציא המנה (כדוגמת המנה האהובה 'פטוצ'יני אלפרדו' על שם השף אלפרדו די ללו שהמציא אותה) או על שם המרכיב הדומיננטי בה (כמו 'פסטה א-לה אלויו' שהיא פסטה עם שמן זית).

  בניגוד אלינו, האיטלקים נוהגים לאכול פסטה כמנה ראשונה ולא כעיקרית. בנוסף הם מקפידים להתאים בין צורת הפסטה לרוטב. מה הכוונה? צורות שונות מתאימות לרטבים שונים, כאשר הכלל המנחה הוא שלאיטריות דקות מתאים רוטב קליל, ולאיטריות עבות וקצרות רוטב סמיך ועשיר.

סוגי פסטה

 פסטה פסטו מהירה!

יש לכם במקרר פסטה ללא רוטב ואין לכם כוח להכין רוטב?

המתכון הבא דורש מכם רק לערבב! קדימה! 

פסטה פסטו

מצרכים (לצלחת אחת):

כפית שמן זית או חמאה

מעט מלח

מעט פלפל שחור

2 כפיות פסטו

2 כפות פירורי לחם מוזהבים

גבינה צהובה (פרוסה  אחת חתוכה לקוביות או כף גבינה צהובה מגורדת)

צלחת עם פסטה מוכנה.

 הוראות הכנה:

מערבבים את כל המצרכים ביחד. טועמים, מתקנים טעמים אם צריך (אם חסר מלח - מוסיפים. אם מלוח מידי - מוסיפים עוד פסטו ופירורי לחם).  מחממים במיקרוגל (כמובן בכלי המתאים לכך) כמה שניות עד שהגבינה נמסה, מערבבים ונהנים! בתיאבון!

 איזו פסטה אתם הכי אוהבים? שתפו אותנו בתגובות! 

התגובות שלכם

  • איתן
    ט' חשון תשפ"א
    לא הבנתי מה זה קשור אלינו יום הפסטה לא חינוכי
  • רעיה
    ט' חשון תשפ"א
    אני מאוג אוהבת פסטו, פסטו אפשר לשים בתוך טוסט עם גבינה צהובה ללא קטשופ(כי זה לא קשור ביחד עם הפסטו) ולשים בטוסטר זה טעים מאוד! אני אוהבת את הספגטי מאוד אבל יותר את פסטה צינורות(הפסטה שעושים במוקרם)
  • הדסה פ.
    ט' חשון תשפ"א
    נראה טעים אנסה תודה
  • יאיר
    ט' חשון תשפ"א
    מגניב
  • יאיר לוי
    ט' חשון תשפ"א
    נראה טעים
  • סמוי
    ט' חשון תשפ"א
    נראה שווה! פסטה זה ממש טעים ומשביע... כל הכבד לערוץ מאיר
  • אביגיל סבג
    ט' חשון תשפ"א
    קליל!
  • נועה ק
    ט' חשון תשפ"א
    חמוד
  • טליה
    ט' חשון תשפ"א
    חמוד
  • רות המושלמת
    י' חשון תשפ"א
    תודה רבה ערוץ מאיר אני הכי אוהבת ספגטי מוקרם עם פטריות
  • תמר
    י' חשון תשפ"א
    כתבה ממש מרתקת.. הפינה שאני הכי אוהבת לקרא:)
  • איילת ש
    י' חשון תשפ"א
    אני הכי אוהבת פסטה קונכיות ברוטב שמנת ופטריות
  • אורה הויזר
    י' חשון תשפ"א
    נראה טעים!
  • רינת
    י' חשון תשפ"א
    פסטה מממממממממממממממ
  • קוס קוס
    י' חשון תשפ"א
    טעמתי ויצא פשוט מדהים תודה ערוץ מאיר אתם תותחים:)
  • המושלמת מיכולם
    י' חשון תשפ"א
    זה פשוט מגרה ימי
  • נועה בטשוילי
    י' חשון תשפ"א
    הכנתי יצא מוש!
  • שיראל
    י' חשון תשפ"א
    אני חולה על פסטה פסטו
  • פסטה פסטו טעימה!
    י' חשון תשפ"א
    לאילה עורכת התוכן. למה לא כתוב בלוח שידורים שביום שישי יעלה לאתר הזום עם טוביה של 'לקראת שבת'? **תשובת מערכת האתר ואילה - עדכנו זאת עכשיו. תודה**
  • תהיה
    י' חשון תשפ"א
    איטריות
  • חבד
    י"א חשון תשפ"א
    יפה
  • הדס כהן
    ט' חשון תשפ"א
    מגניב!
    • נועה ברק
      ט' חשון תשפ"א
      נראה טעים
  • שירה נחמה המלכה
    ט' חשון תשפ"א
    ראשונה אני הכי אוהבת ספגטי והיום יש לי את זה לארוחת צהריים ישששש
  • חסוי
    ט' חשון תשפ"א
    יאמי!!! נראה טעים... אני הכי אוהבת לאכול פסטה מוקרמת עם פטריות.
    • !!!!!!
      ט' חשון תשפ"א
      גמאני
    • גם חסויה
      ט' חשון תשפ"א
      גם אני! זה הכי טעים ב-ע-ו-ל-ם!!
      • גם גם חסויה
        ט' חשון תשפ"א
        גם אני!!!
        • גם גם גם חסוי
          ט' חשון תשפ"א
          אהבתי את הקטע של השם
          • חסוי בריבוע
            ט"ז חשון תשפ"א
            לגמרי
            • 5 פעמים חסויה
              כ"ב חשון תשפ"א
              ממש
  • אוריה
    ט' חשון תשפ"א
    אנחנו מכינים מלא פעמים פסטו זה ממש טעים ובריא
  • אורי
    ט' חשון תשפ"א
    פסטה זה המאכל שאני הכי אוהב!!!!!
  • אביגיל
    ט' חשון תשפ"א
    מגרה!
  • אוריה
    ט' חשון תשפ"א
    נשמע ונראה מגרה אני הולכת להכין את זה ימי
  • כהעעכע
    ט' חשון תשפ"א
    טעים יאמי
  • אורי
    ט' חשון תשפ"א
    לא הבנתי מה זה פסטו?
    • אילה - עורכת תוכן
      ט' חשון תשפ"א
      ממרח העשוי מעלי בזיליקום, שום, שמן זית ולפעמים גם צנוברים.
  • טהר
    ט' חשון תשפ"א
    אני הכי אוהבת פסטה מוקרמת. אבל אני גם אוהבת פצצות פסטה פסטו {בזילקום...} בגלל שאני איטלקית אבל לנו יש מתכון יותר אמיתי... {יותר קשה להכנה גם...} זה גם עם עלי בזיליקום... אבל זה גם נשמע נחמד... ננסה...
  • מיהו חכם
    ט' חשון תשפ"א
    אני הכי אוהבת בעולםם פסטה עם רוטב פטריות אלפרדו שזה הכי טעים שיששששש יאמיייייי
  • הדסס
    ט' חשון תשפ"א
    ראשונה ממממממ נראה מממש מממש טוב אני הכי אוהבת פסטה מקרוני ומי עוד?
  • חיה מושקא!chaya
    ט' חשון תשפ"א
    יואווווו זה נראה ממש טעים!!
  • יומי
    ט' חשון תשפ"א
    פנה הכי טעים נ.ב. אף פעם לא מפרסמים את התגובות שלי נ.ב.2 אני ראשון!
  • אלישבע בלס.....
    ט' חשון תשפ"א
    מאוד מעניין ומגניב
  • אילת
    ט' חשון תשפ"א
    אויש חחח זה נראה לא טעים אבל תודה על ההשקעה !
  • אוריה ליכטנברג
    ט' חשון תשפ"א
    פסטה זה טעים
  • אליייייייי ח.
    ט' חשון תשפ"א
    גועל נפש פסטה!
  • תמר
    ט' חשון תשפ"א
    אני אוהבת פסטה ברוטב עגבניות עם בצל
  • יעלה
    ט' חשון תשפ"א
    אני אוהבת פסטה עם בזיליקום (פסטו) אנחנו מכינים מקוביות בזיליקום קפואות, ואני אוהבת גם רוטב עגבניות (רצוי בלי בצל :-)) תודה רבה לערוץ מאיר על העובדות המענינות ועל המתכון הנחמד!
  • מהממת
    ט' חשון תשפ"א
    אני הכי אוהבת ניוקי ברוטב שמנת פטריות הכי טעים זה של סבתא רבה שלי שיש לה מתכון ארגנטינאי אין עליכם ערוץ מאיר
  • תמר דנון
    ט' חשון תשפ"א
    וואו נראה טעיםםםם
  • פסטה
    ט' חשון תשפ"א
    גם אני אוהבת פסטה יאמיייייייייייי
  • מדהים!
    ט' חשון תשפ"א
    אני הכי אוהב מוקרם (פסטה מוקרמת עם שמנת ופטריות)! לא משנה מה אני הכי אוהב את הפסטה הזאת. ודרך אגב, כתבה מושקעת ויפה!!
  • אביגיל
    ט' חשון תשפ"א
    מי בא למרוץ מסלולים ??????????? כל צהריים
  • סודי
    ט' חשון תשפ"א
    טעים מאוד
  • חנימוב
    כ"ב חשון תשפ"א
    אני ניסיתי את זה וזה יצא ממש ממש טעים וקל להכין, ואני אחת שממש לא אוהבת ירקות ופסטו ודברים כאלה אבל טעמתי ויצא מושלם!!
  • מיכאל דוד חן
    י"ד חשון תשפ"א
    יאמיי
  • אליה המלך
    י"ד חשון תשפ"א
    זה בכלל טעים?
  • אורה בן דוד
    כ"ב חשון תשפ"א
    לא נראה מגרה ולא נראה טעים אני מכירה מתכונים הרבה יותר טובים אבל סוף סוף הבאתם מתכון שלא צריך תנור
  • שירה
    כ"ד חשון תשפ"א
    מה הקשר פסטו לפסטה זה יצא מגעיל
  • אסתי
    י"ז חשון תשפ"א
    זה נראה טעים!!!!! תודה!!
  • תמר לופוליאנסקי
    י"ז חשון תשפ"א
    ניראה טעים בטרוף !!

מנהל ערוץ מאיר: אלקנה פרל