תבשיל פסטה בסיר אחד
אז שוב אנחנו בסגר מהודק, נמצאים יחדיו בבית, וזו הזדמנות נפלאה ללמוד דברים חדשים.
הידעתם שיש מנות רבות במטבח שסוד הקסם שלהן הוא לשים את כל המרכיבים בסיר אחד (מישהו אמר סגר? ) ולבשלם יחדיו?
הדוגמאות העיקריות לכך הם כמובן מרקים שונים וטעימים, חמין ותבשילי קדירה נוספים.
אך הפעם אנחנו כאן ללמד אתכם שיש תבשיל פסטה-טונה שעובד גם הוא על אותו העיקרון!
אין צורך לסנן את הפסטה או להכין רוטב בנפרד - הכל נעשה בסיר אחד!
מתכון פשוט, טעים ובלי הרבה כלים!
את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!!!
מצרכים
• 1 תכולת קופסת טונה בשמן
• 400 גרם פסטה
• 2 שיני שום כתושות
• 2 כפות שמן
• 2 כפיות פפריקה מתוקה
• כפית סוכר
• 2 וחצי עגבניות טריות טחונות
• 3 כפות רסק עגבניות או 7 כפות קטשופ
• כפית וחצי מלח
• כפית אבקת שום
הוראות הכנה
בסיר רחב, מטגנים את הטונה והשום הכתוש בשמן, על אש גבוהה למשך דקה (זהירות לא לשרוף את שיני השום. שימו לב שאם הן מזהיבות לפני סיום דקת הבישול - יש לעבור מיד לשלב הבא ולא להמתין לסיום הדקה).
מוסיפים את העגבניות הטחונות ומערבבים.
מוסיפים את התבלינים: פפריקה מתוקה, סוכר, מלח, ואבקת השום. מבשלים למשך 2 דקות, תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את רסק העגבניות או הקטשופ, ומבשלים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הפסטה, ומערבבים אותה יחד עם הרוטב.
לשפוך בזהירות ליטר מים חמים לתוך הסיר, ולערבב הכל יחד.
משאירים את הסיר מכוסה חלקית למשך 10 דקות, כאשר מקפידים לערבב כל 2-3 דקות.
מנמיכים את האש, ומבשלים מכוסה חלקית עוד 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מכסים את הסיר לגמרי, ומכבים את האש.
משאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות, אשר בסיומן המנה מוכנה!
בתיאבון!
התגובות שלכם
שחר5597
א' שבט תשפ"אשטערנא
א' שבט תשפ"אמשפחת ועקנין
א' שבט תשפ"אהדס כהן
א' שבט תשפ"אידידיה
א' שבט תשפ"אשירה שרון
א' שבט תשפ"אמשה ישראלי
א' שבט תשפ"אראשון
א' שבט תשפ"אהללי רחל
א' שבט תשפ"איהודה קספו
א' שבט תשפ"אתהילה שמעוני
א' שבט תשפ"אלא מגלה
א' שבט תשפ"אמיכאל לוי
א' שבט תשפ"אשיראל
ג' שבט תשפ"אאבישג דינה
ד' שבט תשפ"אשניאור נאבול
ה' שבט תשפ"ארחלי יפרח
ה' שבט תשפ"אאילה - עורכת תוכן
ו' שבט תשפ"אחסויה נסיכה מהממת
ו' שבט תשפ"אאילה - עורכת תוכן
ו' שבט תשפ"ארחלי יפרח
ו' שבט תשפ"אאברהם דוד
ז' שבט תשפ"א