חכמולוגי
בלוג

תבשיל פסטה בסיר אחד

אז שוב אנחנו בסגר מהודק, נמצאים יחדיו בבית, וזו הזדמנות נפלאה ללמוד דברים חדשים.

הידעתם שיש מנות רבות במטבח שסוד הקסם שלהן הוא לשים את כל המרכיבים בסיר אחד (מישהו אמר סגר? Wink) ולבשלם יחדיו?

הדוגמאות העיקריות לכך הם כמובן מרקים שונים וטעימים, חמין ותבשילי קדירה נוספים.

אך הפעם אנחנו כאן ללמד אתכם שיש תבשיל פסטה-טונה שעובד גם הוא על אותו העיקרון!

אין צורך לסנן את הפסטה או להכין רוטב בנפרד - הכל נעשה בסיר אחד!

מתכון פשוט, טעים ובלי הרבה כלים! 

תבשיל פסטה עם טונה

 

את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!!!

מצרכים

• 1 תכולת קופסת טונה בשמן

• 400 גרם פסטה

• 2 שיני שום כתושות

• 2 כפות שמן

• 2 כפיות פפריקה מתוקה

• כפית סוכר

• 2 וחצי עגבניות טריות טחונות

• 3 כפות רסק עגבניות או 7 כפות קטשופ

• כפית וחצי מלח

• כפית אבקת שום

 

הוראות הכנה

בסיר רחב, מטגנים את הטונה והשום הכתוש בשמן, על אש גבוהה למשך דקה (זהירות לא לשרוף את שיני השום. שימו לב שאם הן מזהיבות לפני סיום דקת הבישול - יש לעבור מיד לשלב הבא ולא להמתין לסיום הדקה).

מוסיפים את העגבניות הטחונות ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים: פפריקה מתוקה, סוכר, מלח, ואבקת השום. מבשלים למשך 2 דקות, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את רסק העגבניות או הקטשופ, ומבשלים תוך כדי ערבוב 2 דקות נוספות.

מוסיפים את הפסטה, ומערבבים אותה יחד עם הרוטב.

לשפוך בזהירות ליטר מים חמים לתוך הסיר, ולערבב הכל יחד.

משאירים את הסיר מכוסה חלקית למשך 10 דקות, כאשר מקפידים לערבב כל 2-3 דקות.

מנמיכים את האש, ומבשלים מכוסה חלקית עוד 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.

מכסים את הסיר לגמרי, ומכבים את האש.

משאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות, אשר בסיומן המנה מוכנה!

פשטה טונה תמונת תקריב

בתיאבון!

התגובות שלכם

  • דבורי נחמיאס
    ו' ניסן תשפ"א
    איזה תבשיל מדהים למרות שאני לא הכנתי אותו אבל הוא נראה טעים וגם אתם ערוץ מאיר תודה רבה לכם
  • שחר5597
    א' שבט תשפ"א
    אחלה תבשיל!!! אני אולי אולי אולי אנסה...בכל מקרה..זה נראה טוב בתמונה...ובמיוחד ששמתם את העלה!!!בהצלחה!
  • שטערנא
    א' שבט תשפ"א
    יפה... ראשונה?
  • משפחת ועקנין
    א' שבט תשפ"א
    תודה היה מתכון מעולה
  • הדס כהן
    א' שבט תשפ"א
    יאמי
  • ידידיה
    א' שבט תשפ"א
    אם אפשר להוריד את המתכון להדפסה
  • שירה שרון
    א' שבט תשפ"א
    איכס אני שונאת טונה בדם אני לא סובלת טונה זה מסריח ומגעיל אבל תודה בכל מקרה
    • משה ישראלי
      א' שבט תשפ"א
      נכון
  • ראשון
    א' שבט תשפ"א
    אולי שניה? מהמם אולי אנסה
  • הללי רחל
    א' שבט תשפ"א
    יהההה עשיתם לי תאבון
  • יהודה קספו
    א' שבט תשפ"א
    מדהים
  • תהילה שמעוני
    א' שבט תשפ"א
    נראה אחלה... אולי אנסה, בכל אופן, אני אחרונה!!
  • לא מגלה
    א' שבט תשפ"א
    למה אין מה המצב
  • מיכאל לוי
    א' שבט תשפ"א
    מאוד מאוד טעים מעולה ואם תביאו עוד תבשילים אני אנסה
  • שיראל
    ג' שבט תשפ"א
    תודה יאמי
  • אבישג דינה
    ד' שבט תשפ"א
    נראה מעולה
  • רחלי י
    ז' תשרי תשפ"ב
    יצא טעים
  • שניאור נאבול
    ה' שבט תשפ"א
    תודה רבה תבשיל מצוין
  • רחלי יפרח
    ה' שבט תשפ"א
    צריך לבשל את הפסטה לפני עם מים בסיר ניפרד ??? או שפסטה לא מוכנה שמים וזה מתבשל לבד?
    • אילה - עורכת תוכן
      ו' שבט תשפ"א
      הפסטה מתבשלת יחד עם המים והרוטב, ללא בישול מראש או כלים נפרדים.
  • חסויה נסיכה מהממת
    ו' שבט תשפ"א
    נראה טוב אבל למה טונה ?
    • אילה - עורכת תוכן
      ו' שבט תשפ"א
      אפשר לוותר עליה.
  • רחלי יפרח
    ו' שבט תשפ"א
    זה כמו פסטה בלונז אבל במקום בשר טונה
  • אברהם דוד
    ז' שבט תשפ"א
    הכנתי את זה פשוט בלי טונה ויצא לי ממש ממש ממש טעים אין עליכם ערוץ מאיר **תשובת מערכת האתר ואילה - איזה כיף! שמחנו לשמוע!**
  • אורי
    י"א אב תשפ"א
    טעים בטירוף! אני מכין מלא פעמים