חכמולוגי
בלוג

פסטה פטריות

 אנו נמצאים בעיצומם של תשעת הימים, שבהם רבים נוהגים לא לאכול בשר או יין בשל האבל על חורבן בית המקדש. אז הנה מתכון לפסטה ברוטב פטריות חלבי, המתאימה לכל השנה אך במיוחד לימים אלו.

הרוטב הזה מאוד קרמי וטעמו עשיר, למרות שאין בו שמנת כלל!  

מצרכים

חבילת פסטה מוכנה

חבילת פטריות טריות

• כף חמאה

3 כוסות חלב

2 כפות קורנפלור

פלפל שחור ומלח לפי הטעם

**שימו לב - את המתכון יש לבצע בסיוע מבוגר בלבד!**

מה עושים:

מניחים בסיר רחב את החמאה והפטריות, ומטגנים אותן על אש בינונית עד שהן מתחילות להפריש נוזלים.

מכבים את האש.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט הפסטה המוכנה) ומערבבים במשך 10 שניות. טועמים, ובמידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים.

מדליקים את האש (אש בינונית) וממשיכים לערבב ללא הפסקה. פעולת הערבוב עוזרת לקורנפלור להסמיך את הרוטב ומונעת יצירת גושים.

ממשיכים לערבב עד שהרוטב מסמיך למידה הרצויה והאהובה עליכם, ומכבים את האש.

טיפ חשוב - אנו ממליצים שלא לערבב את כל חבילת הפסטה יחד עם הרוטב, אלא שכל אחד יניח בצלחתו פסטה ומעליה רוטב. בצורה כזו הרוטב לא 'ייבלע' בתוך הפסטה ואם יישאר רוטב תוכלו לאחסן אותו ולחמם מחדש. בתיאבון! 

התגובות שלכם

  • יונה ספיר
    ב' אב תשפ"א
    נראה טעים...
  • חחח
    ב' אב תשפ"א
    נשמע טוב
  • יוסקה מהקיוסקה
    ב' אב תשפ"א
    ראשונה דרך אגב שלחתי מתכון למה לא מפרסמים אותו איילה אשמח מאד לתשובה
    • אילה - עורכת תוכן
      כ' אב תשפ"א
      שלום. המתכון פורסם.
  • חסויה
    ב' אב תשפ"א
    יפה
  • הלל שרה !!!
    ב' אב תשפ"א
    מהמם אנחנו גם אוכלים את זה בבית
  • אנונימית
    ב' אב תשפ"א
    היי תקשיבו ניסיתי בבית והרוטב יצא ממש נוזלי אבל גם טעים תודה
  • ינון ציונוב המלך
    ב' אב תשפ"א
    נם נראה טוב
  • מישהי
    ב' אב תשפ"א
    בדיוק עכשיו עברנו דירה. אילה עורכת תוכן: התוכנית ראיונות על כישרונות מיוחדים היא עונה שנייה של קליק?
    • אילה - עורכת תוכן
      ג' אב תשפ"א
      שלום. לא.
  • חני ביטון
    ב' אב תשפ"א
    יאוו נראה טעים ומגרה מאוד!!
  • מעיינוש
    ב' אב תשפ"א
    נראה מוש
  • אנונימית
    ב' אב תשפ"א
    לא כתוב כמה קורונפלור...
    • אילה - עורכת תוכן
      ג' אב תשפ"א
      תודה שהפנת את תשומת ליבנו לכך! סידרנו זאת.
  • מישהו
    ב' אב תשפ"א
    נראה טעים! חבל שאני רגיש לחלב... אולי תעשו משהו פרווה?
    • אילה - עורכת תוכן
      ג' אב תשפ"א
      שלום. המתכון הזה אכן חלבי, אבל יש לנו מגוון מתכונים אחרים, וביניהם גם מתכונים פרווה.
  • עדי זכריה
    ב' אב תשפ"א
    גם אני שלחתי ולא פרסמו
  • אחת
    ג' אב תשפ"א
    יש טעות במתכון, לא כתוב במצרכים קרונפלור וכן בהוראות הכנה.. כנראה לכן יצא נוזלי למי שעשה
    • אילה - עורכת תוכן
      ג' אב תשפ"א
      תודה שהפנת את תשומת ליבנו לכך! סידרנו זאת.
  • אפרת
    ג' אב תשפ"א
    מתי המסע מגיע
    • אילה - עורכת תוכן
      ג' אב תשפ"א
      שלום אפרת. פרק 5 של 'המסע' זמין לצפייה עכשיו באתר! צפייה נעימה!
  • הדס
    ג' אב תשפ"א
    יש אפשרות לעשות ללא חלב?
    • אילה - עורכת תוכן
      ה' אב תשפ"א
      שלום. ניתן לנסות לעשות ללא חלב וחמאה ולהחליפם בתחליפים לא חלביים (למשל חלב סויה) אך אנו לא יודעים האם יצא מאוד מוצלח. אנו ממליצים פשוט לחפש מתכון אחר שהוא פרווה מלכתחילה. באתר יש לנו מתכון לפסטה פרווה מאוד מוצלחת שנקראת ' תבשיל פסטה בסיר אחד' ניתן למצוא אותה ע'י הכנסת שמה בתיבת החיפוש.
  • חפצה בעילום שמה
    ה' אב תשפ"א
    היה פה מתכון לוניל עוגיות שהיה נראה אש אבל נמחק כבר... מישהו שמר לעצמו ויכול להקפיץ לי?
    • אילה - עורכת תוכן
      ו' אב תשפ"א
      שלום. המתכון עדיין באתר. ניתן למצוא אותו ב'חכמולוגי'-> 'הבלוגיה'-> 'מילקשייק וניל עוגיות' או לכתוב בתיבת החיפוש 'וניל עוגיות'