הידעת - שעונים
מרגישים רעננים יותר הבוקר? אם כן, יש לכך סיבה טובה.
בלילה מדינת ישראל עברה מ'שעון קיץ' ל'שעון חורף', מה שאומר שנוספה לנו שעת שינה נוספת! לכבוד המעבר לשעון החורף, הנה כמה עובדות מעניינות על שעונים שאולי לא ידעתם!
• השעון העתיק ביותר - שעון המחוגים הנחשב לשעון הכיס העתיק ביותר בעולם הוא שעון 'פומנדר' (The Pomander Watch). פיטר הנליין, מי שנחשב לאבי השעונים המודרניים והמכאניים, ייצר את השעון הזה כבר בשנת 1505. פיטר עיצב את השעון כך שיתאים לנשיאה בכיס, ובניגוד לשעונים מודרניים - צורתו הייתה כשל כדור נחושת מעוטר.
• שעון או שרשרת - במאה ה-19, כאשר שעונים החלו להיות זולים יותר, ובהתאם נגישים לאוכלוסייה רחבה יותר, נשים החלו לענוד שעוני כיס קטנים כשרשראות. גם יפה וגם שימושי!
• עמידות למים - יצא לכם לראות שעון עמיד למים? אם כן, אתם יודעים שבגב השעון רשום בדיוק עד לאיזה עומק ניתן להכניס אותו למים. מעניין לדעת שבתהליך הייצור והבקרה של השעון, לא הולכים וצוללים איתו כדי לבדוק עד איזה עומק הוא מצליח להמשיך לעבוד. יצרני השעון פשוט מכניסים את השעון למיכל מים מיוחד במעבדה. במיכל המיוחד הזה מופעל על השעון לחץ זהה במידתו ללחץ שהשעון היה חווה בעומקים שונים, וכך קובעים מה הוא העומק המקסימאלי אליו ניתן להכניס את השעון מתחת למים בלי שיגרם לו נזק.
• השעון היקר בעולם - שעון היד היקר ביותר בעולם שווה כ-55 מיליון דולר!
השעון, הנקרא 'שעון ההזיה' (The Hallucination), יוצר על ידי חברת היהלומים 'גרף'.
בשעון משובצים 110 קרט יהלומים בצבעים שונים, והרצועות שלו עשויות פלטינה משובחת.
שמו של השעון די מתאים לו, לא? אם היו שואלים אותנו, אנחנו חושבים שעדיף להשקיע סכום כסף כזה בצדקה..
• שעון ארץ ישראלי - בישוב הישן בארץ ישראל שלפני הקמת המדינה, נהגו להשתמש ב'שעון ארץ ישראל'. לפי שעון זה, היום התחיל בשקיעה, ולא בחצות כמו שאנו רגילים היום.
את שעון ארץ ישראל היה צריך 'להזיז' כל יום בהתאם לשקיעה המתרחשת בזמנים שונים, אך כדי להקל על התהליך היו מזיזים אותו אחת לשבוע.
כיום, אנו משתמשים בשעון כזה רק לקביעת כניסת שבת או מתי תחול ברית מילה, אך יש קהילות חרדיות מסוימות שעדיין נוהגות להשתמש בשעון הזה במקביל לשימוש בשעון הרגיל.
רוצים לראות שעון כזה? בבתי הכנסת של שכונת 'בתי הורדנא' בירושלים ניתן למצוא שעונים המכוונים לפי השעון הארץ ישראלי לצד שעונים המראים את השעה הרגילה.
• השעון לנוסע המתמיד - השעון המיוחד הזה מיועד למי שרגיל לטוס ממדינה למדינה או לעשות עסקים בעבר לים. בשונה משעונים רגילים, מחוגי השעון הזה משלימים סיבוב לאחר 24 שעות בדיוק, ולא לאחר 12 שעות. השעון, הנקרא 'הנוסע בזמן', מאפשר למתבוננן לדעת מה השעה ב-16 אזורי זמן שונים בעולם בו זמנית!
התגובות שלכם
אסתי
כ"ה חשון תשפ"בשרי
כ"ה חשון תשפ"במעיינוש
כ"ה חשון תשפ"באפרת
כ"ה חשון תשפ"בתהלה קולבקר
כ"ה חשון תשפ"במורגנשטרן
כ"ה חשון תשפ"באדל להט
כ"ה חשון תשפ"בנהוראי
כ"ה חשון תשפ"בשששש!!! זה סוד
כ"ה חשון תשפ"בהחנונית????
כ"ה חשון תשפ"בהנסתרת
כ"ה חשון תשפ"באהרון
כ"ה חשון תשפ"באהרון ציונוב
כ"ה חשון תשפ"בתהל
כ"ו חשון תשפ"במה זה מענין
כ"ו חשון תשפ"בT
כ"ו חשון תשפ"בadi
כ"ו חשון תשפ"בדבורי החרישנקית
ג' כסלו תשפ"בנועה דדוש
כ"א שבט תשפ"ב??
י"ז שבט תשפ"ד