אינכם מחוברים. על מנת לצפות בכל תכני האתר עליכם להיות מנויים ולהתחבר!
חכמולוגי
בלוג

התפוז המפוצץ

 שלום ילדים!  

 איך מפוצצים בלון? בעזרת סיכה או חפץ חד אחר, נכון? אז הנה עוד שיטה מגניבה… 

 

  מה תצטרכו?  

•  בלון

 •  תפוז או אשכולית טריים

 •  סכין

 

  מה עושים?   

 מנפחים את הבלון וקושרים אותו.

מקלפים את התפוז בזהירות בעזרת הסכין. אם אתם צריכים עזרת מבוגר, אל תתביישו לבקש! חשוב שתקבלו קליפות גדולות, בערך בגודל שמינית התפוז.

כעת מחזיקים את אחת הקליפות ממש קרוב לבלון ומקפלים אותה, כך שהחומר שנמצא בקליפה יתיז על הבלון. בום טראח, מה קרה? הבלון התפוצץ, הבלון נקרע! ואם לא, נסו שנית…

 

למה זה קורה?  

 בקליפת התפוז יש חומר הנקרא 'לימונן'. מדובר בחומר שמשמש בתעשיית חומרי הניקוי, כי יש לו יכולת להמיס חומרים אחרים. כשטיפות הלימונן נוחתות על הבלון, הן ממיסות את החומר הפלסטי שהבלון עשוי עשוי ממנו, ויוצרות בו חורים קטנטנים. האוויר בורח, והבלון שלנו מתפוצץ!

 (הניסוי נלקח מאתר 'מכון דוידסון')

  

התגובות שלכם

  • נחלה רבקה שפיץ
    ט"ו טבת תשע"ח
    מגניב בטרוף!!!!!!!!!!
  • רינה
    ט"ו טבת תשע"ח
    מגיב!!!!!
  • חחחחחחחחחחחח
    ט"ו טבת תשע"ח
    וואו!-זה פשוט א-ד-י-ר !-!-!
  • הילה
    ט"ו טבת תשע"ח
    איזה מגניב!!
  • רחלי אסרף המלכה
    ט"ו טבת תשע"ח
    מגניב ברמות על!!!
  • חסוי
    ט"ו טבת תשע"ח
    יפה אבל מוכר
  • רות
    ט"ו טבת תשע"ח
    וואו זה נשמע COOL
  • אורית
    ט"ו טבת תשע"ח
    אהבתי לגמרי!!!! ממש מגניב!!! ממש אוהבת מדע וידע בניסויים!!!
  • הודיה
    ט"ו טבת תשע"ח
    אני מכירה ניסוי הפוך: לוקחים קיסם ומורחים עליו ווזלין ודוקרים את הבלון למעלה או למטה והפלא ופלא הבלון אינו מתפוצץ (אם מוציאים את הקיסם הבלון התפוצץ)
  • ANONIMIUS
    ט"ו טבת תשע"ח
    למה לא פשוט לפוצץ עם הסכין?... :-)
  • אחינעם
    ט"ז טבת תשע"ח
    אני כבר מכירה את זה...
  • אביחי לוי
    ט"ז טבת תשע"ח
    למה דוקא עם תפוז ולא עם שיפוד(או סכין)