לביבות קינואה
אנחנו ממש בעיצומו של חג החנוכה, ובו נהוג לאכול מאכלים מטוגנים.
אבל, ידוע שיותר מידי שמן ובצקים זה לא דבר בריא במיוחד... ולכן החלטנו להביא לכם מתכון בריא ברוח החג.
אז הנה מתכון ללביבות טעימות, העשויות מקינואה, העשירה בחלבון, בחומצות האמינו החיוניות, במינרלים חשובים כגון ברזל ואבץ.
יתרון נוסף של הלביבות הללו הוא העובדה שקינואה מותרת לאכילה גם לאנשים הרגישים לגלוטן, כך שגם הם יוכלו ליהנות מהלביבות ללא חשש.
עוד לא השתכנעתם? את הלביבות הללו מכינים בתנור ולא צריך לעמוד ולטגן! איזה כיף!
מצרכים:
• כוס וחצי קינואה מבושלת היטב
• 1 קישוא מגורד וסחוט מנוזלים
• 1 ביצה
• שליש כוס גבינה מגוררת
• מעט מלח
• מעט פלפל שחור
• חצי כפית אבקת מרק בטעם עוף/ירקות
הוראות הכנה:
מערבבים את החומרים יחדיו בלי הביצה.
בשלב זה ניתן לטעום ולראות אם יש צורך להוסיף עוד קצת מלח ופלפל.
בכלי נפרד - בוחשים את הביצה במשך כ-10 שניות בערך, עד שהחלמון והחלבון מתערבבים.
מוסיפים את הביצה לשאר המצרכים ומערבבים.
מניחים נייר אפייה בתבנית לתנור, ומשמנים אותו.
יוצרים עיגולים שטוחים מהעיסה, ומניחים אותם על גבי התבנית.
משמנים את הצד העליון של הלביבות בעזרת מברשת סיליקון למריחת שמן. (אם אין לכם - אפשר פשוט לשים יותר שמן על התבנית בשלב הראשון, ולטבול את שני צידי הלביבה בשמן לפני הנחתן על התבנית).
אופים בחום בינוני (180 מעלות) במשך 40 דקות בערך, או עד שהלביבות מזהיבות.
מבקשים ממבוגר אחראי שיוציא את הלביבות מהתנור, וממתינים שיתקררו מעט.
בשלב זה ניתן לטבול את הלביבות בשמנת חמוצה, מיונז מתובל, גבינה לבנה או כל ממרח אחר שנראה לכם מתאים, לברך (בורא פרי האדמה - כי הקינואה אינה דגן) ולאכול בהנאה. חג שמח!
התגובות שלכם
טליה אלון
ב' טבת תשפ"אחסוי א
ב' טבת תשפ"אסוד
ב' טבת תשפ"אהילדה הטובה
ב' טבת תשפ"אמשפחה
ב' טבת תשפ"אאביגיל סבג
ב' טבת תשפ"ארות
ו' טבת תשפ"א