לביבות במילוי גבינה
חנוכה שמח!
רוצים להכין לביבות משודרגות?
הנה מתכון ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות, אך בפנים מסתתרת הפתעה - גבינה נמסה!
**את המתכון יש לבצע עם מבוגר בלבד.**
מה צריך:
• גבינת מוצרלה או גבינה צהובה
• 6 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים דק
• בצל מגורר דק
• מלח
• פלפל
• ביצה
• 5 כפות קורנפלור
• שמן
• להגשה (לא חובה) - שמנת חמוצה ובצל ירוק
*החומרים מספיקים להכנת 25 לביבות.
מה עושים:
מערבבים את תפוחי האדמה והבצל המגוררים.
סוחטים אותם היטב מהנוזלים, ממתינים דקה וסוחטים שוב.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, 5 כפות קורנפלור וביצה. מערבבים היטב.
לוקחים חתיכה מהבלילה ויוצרים עיגול בינוני, ומועכים אותו. מניחים מעליו חתיכת גבינה. יוצרים עיגול נוסף באותו גודל ומועכים אותו מעל הגבינה, כך שנוצר מעין סנדוויץ'-לביבה ובתוכה גבינה.
מוסיפים שמן למחבת כך שכל התחתית תתמלא בשכבת שמן דקה, מטגנים את הלביבות בחום בינוני משני הצדדים עד להזהבה עמוקה.
ניתן להגיש את הלביבות בתוספת שמנת חמוצה ובצל ירוק.
בתיאבון וחנוכה שמח!
התגובות שלכם
עדי
כ"ו כסלו תשפ"באילה - עורכת תוכן (לשעבר)
כ"ו כסלו תשפ"בנעמה לוי
כ"ו כסלו תשפ"בתהילה פנינה
כ"ו כסלו תשפ"באסתי
כ"ו כסלו תשפ"ברעות
כ"ו כסלו תשפ"ביעל
כ"ז כסלו תשפ"באילה - עורכת תוכן (לשעבר)
כ"ז כסלו תשפ"בתהילה לוי
כ"ו כסלו תשפ"בלא מגלה
כ"ו כסלו תשפ"ביכעכ
כ"ו כסלו תשפ"בח.ו.
כ"ו כסלו תשפ"בחש סס
כ"ז כסלו תשפ"באפרת חסון
כ"ז כסלו תשפ"בתהילה
כ"ז כסלו תשפ"באילה - עורכת תוכן (לשעבר)
כ"ח כסלו תשפ"בראשון
א' טבת תשפ"ג