פינת השף הצעיר !
סופגניות- דונטס !
ממליצה- אילה נחמני
חומרים:
- 4 וחצי כוסות קמח
- חצי כפית מלח
- 2 שליש כוס סוכר
- 20 גרם שמרי שמרית
- חצי כוס חלב פושר
- 3 ביצים
- 100 גרם חמאה רכה
- שמן לטיגון עמוק
- אבקת סוכר לזרייה
הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים,
מוסיפים את החלב, הביצים והחמאה, ולשים כ- 10 דקות.
מכסים במגבת, ומשהים במקום חמים כשעה וחצי,
עד שהבצק מכפיל את נפחו. מתקבל בצק רך מעט.
2. לשים את הבצק שנית, מכסים במגבת, ומתפיחים במקום
חמים כ- 3 שעות.
לשים שוב את הבצק, ומעבירים למשטח מקומח.
מרדדים בעזרת מערוך מקומח לעלה בעובי של 2 ס'מ.
3. בעזרת חותכן, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של 8 ס'מ.
ממרכזו של כל עיגול מוציאים עיגול בצק נוסף בקוטר של 3 ס'מ,
ומניחים את טבעות הבצק על מגש מקומח למשך חצי שעה.
4. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הדונטס עד
שהן מזהיבות. זורים מעל אבקת סוכר, ומגישים.
בתאבון!!
רוצים לשלוח מתכונים?
רוצים להיות חלק מספר המתכונים של ערוץ מאיר לילדים?
בא לכם להשתתף בתחרות המתכונים של חנוכה ?
שימו לב לחוקים:
- על המתכונים להיות מקוריים שלכם או של משפחתכם!
- חובה לצרף תמונה שלכם עושים את המתכון
ותמונה נוספת של המתכון עשוי...
המייל לשליחת מתכונים הוא-
התגובות שלכם
הודיה
ה' כסלו תשע"ההודיה פולק
ה' חשון תשע"ההודיה איילי
י"ח חשון תשע"הטויבי
ט"ז כסלו תשע"הרעות
י"ג טבת תשע"הנחמיה הולץ
ט"ז חשון תשע"טטליוש המלכה!
י' אדר ב תשע"טיהודית אייזשטיין
כ"ח כסלו תש"פ