פינת השף הצעיר !
מתכון לעוגה כושית קלאסית!
ממליצה- טליה נחום
קקאו, סוכר, קמח ותמצית וניל. ערבול של כמה דקות ואפייה.
לציפוי וקישוט מפזרים אבקת סוכר או ממיסים שוקולד ושמנת.
קחו עוגה קלאסית ברבע שעה הכנה !
- 1 כוס סוכר.
- ½ כוס אבקת קקאו לא ממותקת.
- ½ כפית סודה לאפייה.
- ¼ כפית אבקת אפייה.
- ¼ כפית מלח.
- ¾ כוס חלב.
- ¼ כוס שמן.
- 1 כפית תמצית וניל.
- ביצה.
- אבקת סוכר.
מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות. משמנים ומקמחים
תבנית עגולה בקוטר של 25 ס'מ (או מרובעת בגודל 20X20
ס'מ). מעבירים לקערת המערבל את הקמח, הסוכר, הקקאו,
הסודה לאפייה, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים חלב, שמן
ותמצית וניל.
מתחילים לערבל במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
ממשיכים כשתי דקות נוספות במהירות בינונית.
מוסיפים ביצה ומערבבים שתי דקות נוספות.
יוצקים את הבלילה לתבנית ששימנו מראש.
אופים במשך 30 עד 35 דקות עד שהקיסם יוצא מהעוגה נקי.
מקררים את העוגה במשך 10 דקות על רשת התנור.
משחררים מהתבנית, ומקררים לגמרי.
להגשה, מפזרים אבקת סוכר ומעבירים לצלחת הגשה.
ואם רוצים ציפוי שוקולדי:
מצרכי הגנאש:
- 125 גרם שוקולד מריר מגורר גס.
- 1/3 כוס (80 מ'ל) שמנת מתוקה.
הכנת הציפוי:
שמים בסיר קטן את השוקולד והשמנת ומבשלים על להבה
נמוכה תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק.
מורחים את הגנאש על העוגה ומעטרים במה שרוצים.
המייל לשליחת מתכונים הוא-
התגובות שלכם
שרה מנצור
ז' סיון תשע"חהילוש
י' תשרי תשע"הטליה מסורי
כ"ה אייר תשע"חטליה רייבי
כ' תשרי תשע"הנעה סמימי
י"ז חשון תשע"המושקי
כ"ט סיון תשע"חחסוי
כ' סיון תשע"דיאיר שמעון
ה' תשרי תשע"הרחלי לסרי
כ"ט תשרי תשע"הגרב
ט"ז אב תשפ"ד